30 Mart 2009 Pazartesi

Seçime kan bulaştı: 5 ölü

Şanlıurfa, Diyarbakır, Van, Batman, Kayseri, Kars ve Afyonkarahisar'da seçim nedeniyle çıkan kavgalarda 5 kişi öldü, onlarca kişi yaralandı.

Şanlıurfa'nın Bezirci köyünde akraba olan iki muhtar adayının yakınları arasında sabah saatlerinde oy verme işlemi sırasında tartışma çıktı.

Tartışmanın silah, taş ve sopaların kullanıldığı kavgaya dönüşmesi sonucu Müslüm Babacan hayatını kaybetti. Kavgada 27 kişi de yaralandı.

Suruç ve Akçakale ilçelerinde çıkan kavgalarda da 20 kişi yaralandı.

LİCE'DE İKİ AYRI KAVGA

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde muhtar adayları ve yakınları arasında çıkan kavgalarda 1 kişi hayatı kaybetti, 10 kişi yaralandı.

İki grup arasındaki silahlı kavgada Rabia Aslan, Musa Aslan, Turan Yalçın, Figen Yalçın, Hasan Yalçın, Halil Yalçın, Abdullah Yakın, Filit Yalçın, Ramazan Yalçın ve Mehmet Şirin yaralandı. Lice Devlet Hastanesinde tedavi altına alınan yaralılardan durumu ağır olan Rabia Aslan, Musa Aslan ve Figen Yalçın, Diyarbakır Devlet hastanesine sevk edildi. Silahlı kavgada Adnan Yalçın ölmüştü.

KAĞIZMAN'DA 1 ÖLÜ

Kars'ın Kağızman ilçesine bağlı Karabağ köyünde muhtar adayı Zeki Demir ile bir grup arasında seçimden dolayı tartışma çıktı.

Tartışmanın büyümesi üzerine çıkan silahlı kavgada, muhtar adayı Zeki Demir, Ferzende Karabulut ve Mehmet Aras yaralandı. Hastaneye kaldırılan yaralılardan Zeki Demir yaşamını yitirdi.

VAN ERÇEK'TE DE KAN DÖKÜLDÜ

Van merkeze bağlı Erçek beldesindeki kavgada ilk belirlemelere göre 1 kişi öldü, 5 kişi yaralandı.

KAYSERİ'DE İKİ GRUP KAVGA ETTİ: 1 ÖLÜ

Kayseri'nin İncesu ilçesinde oy kullanmaya giden iki grup arasında çıkan kavgada 1 kişi öldü, 1 kişi yaralandı.

İlçeye bağlı Örenşehir mahallesinde oy kullanmak için Örenşehir İlköğretim Okulu'na giden iki grup arasında tartışma çıktı. Daha önceden aralarında husumet bulunduğu öğrenilen iki grubun okul bahçesinde başlayan tartışması, kavgaya dönüşerek okul dışına taştı.

Kavgada, Ferit Ö. yanında bulunan tabanca ile Saim Taşdemir'i vurdu. İncesu Devlet Hastanesine kaldırılmak istenen Taşdemir, yolda hayatını kaybetti.

Arbede sırasında bıçakla yaralanan Ferit Ö.'nün kardeşi Mehmet Ö. de Kayseri Eğitim ve Araştırma Hastanesinde tedavi altına alındı. Jandarma ekiplerinin cinayet zanlısı Ferit Ö. ile ismi henüz belirlenemeyen bir kişiyi daha gözaltına aldığı, olayla ilgili soruşturma başlatıldığı bildirildi.

KÖY MEYDANINDA DÜELLO

Iğdır'da merkeze bağlı Yüzbaşılar köyünde muhtar adayı Mahmut Uçrak'ı destekleyen Uçrak ailesinden bir grup ile diğer muhtar adayı İsa Aktaş'ı destekleyen Aktaş ailesinden bir grup köy meydanında karşılaştı.

Bu sırada başlayan sözlü tartışma kısa sürede kavgaya dönüştü. Taşlı, sopalı kavgada aynı Uçrak ailesinden 3 kişi yaralandı.

ÖZALP'TE ÜÇ KİŞİ YARALANDI

Van'ın Özalp ilçesine bağlı Dibekli köyünde muhtarlık seçimi nedeniyle, İnan ve Erdemli aileleri arasında başlayan tartışma, taşlı sopalı kavgaya dönüştü.

Kavgada, Cumali Erdemli, Feyyat Erdemli ve Şefik İnan, taş ve sopayla yaralandı.

KAVGAYI AYIRAN ASKER KOLUNDAN VURULDU

Afyonkarahisar'ın Çobanlar ilçesine bağlı Göynük köyünde muhtar adayları Ali Şenol ve Bayram Çivril ile kardeşleri arasında oy verme yüzünden çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü.

Yaralanan 6 kişi Afyonkarahisar'ın değişik hastanelerinde tedavi altına alındı.

Bu arada, kavgayı ayırmaya çalışan bir Jandarma Uzman Çavuş da sol kolundan silahla yaralandı.

Kavga nedeniyle oy verme işlemine bir süre ara verildi.

AĞRI PATNOS'TA 1 YARALI

Ağrı'nın Patnos ilçesi Dedeli beldesinde Ak Parti ile Demokrat Parti (DP) üyeleri arasında çıkan kavgada 1 kişi yaralandı.

Dedeli Beldesi Ak Parti Belde Belediye Başkan Adayı Naim Durak ile DP Belde Belediye Başkan Adayı Ekrem Geçer'in taraftarları arasında tartışma çıktı.

Tartışmanın kavgaya dönüşmesi üzerine Naim Durak'ın yeğeni olduğu öğrenilen Adem Durak (16), sırtından bıçakla yaralandı. Yaralının, Patnos Devlet Hastanesi'ndeki ilk müdahalesinin ardından Ağrı Devlet Hastanesi'ne sevk edildiği belirtildi.

Jandarma tarafından takviye ekip gönderilen beldede geniş güvenlik önlemi alındığı bildirildi.

OY PUSULASININ FOTOĞRAFINI ÇEKİYORDU

Aydın'ın Nazilli ilçesinde, kendi kullandığı oy pusulasının fotoğrafını cep telefonu ile çeken kişi, polis tarafından gözaltına alındı.

Nazilli Fatih İlköğretim Okulunda oy kullanan bir kişinin, oy pusulasının fotoğrafını, cep telefonuyla çektiği tespit edildi. Olay yerine gelen polis tarafından gözaltına alınan kişi hakkında işlem yapılacağı bildirildi.

Nazilli ilçe Emniyet Müdürlüğüne bağlı ekiplerin, ilçenin değişik bölgelerinde bulunan okullarda oy kullanmaya gelen ve haklarında adli makamlarca yakalama emri bulunan toplam 14 kişiyi sandık başında oylarını kullandıktan sonra yakaladıkları bildirildi.

NTV-MSNBC / 29.03.09