11 Ocak 2010 Pazartesi

BDP: Kürt halkının sabrı taştı

Foto: BDP: Kürt halkının sabrı taştı
Barış ve Demokrasi Partisi, Kürt halkına yönelik operasyonlar ve tutuklamaları protesto amacıyla İstanbul'da binlerce kişiyle yürüyüş gerçekleştirdi, oturma eylemi yaptı.

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) İstanbul 3. bölge ilçe örgütleri, parti yöneticilerine dönük tutuklamalara ilişkin Başakşehir'de bulunan Bayramtepe Mahallesinde yürüyüş gerçekleştirdi.

BDP Başakşehir İlçe Örgütü önünde toplanan 3 bin kişi, "Tutuklamalarla irademizi kıramazsınız" yazılı pankart açarak Başakşehir Meydanı'na yürüdü. "Kelepçe cumhuriyetine hayır", "Kürt açılımınız kelepçe doğurdu", "Linç kültürü AKP'nin marifetidir", "Kimse irademizi esir alamaz" dövizlerinin taşındığı eylemde, BDP İstanbul İl Başkan Yardımcısı Berat Anlı basına açıklama yaptı.

Kürt açılımı deşifre oldu

Berat Anlı, AKP'nin toplumda barış umudu ve çözüm beklentisi oluşturduğunu belirtti ve ekledi: "Kürt açılımı, daha sonra demokratik açılım ve giderek de milli mutabakat ve tasfiye projesine dönüştü. Bir taraftan açılım ve çözüm söylemleri, diğer taraftan askeri ve siyasi operasyonlar gelişince, halkın beklentileri ve umutları kırılmıştır. AKP hükümetinin açılım paketi deşifre oldu ve gerçek yüzü açığa çıktı."

Kürt halkının sabrı taştı

Seçilmiş yöneticilere kelepçe takılmasını eleştiren Anlı, "Halkın iradesine kelepçe vuruldu ve işbirlikçi medya aracılığıyla utanmadan, çekinmeden dünya insanlık alemine servis etmeye çalıştılar. Bu durum pervasızlığın ve saygısızlığın son damlası oldu. Kürt halkının sabrı taştı" dedi.

AKP hükümetinin Kürt halkının iradesini teslim almak istediğini belirten Anlı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "AKP hükümeti, Kürt halkının sorununu çözme yerine, Kürt halkına topyekün savaş açmış durumdadır. Kendisini buradan bir kez daha uyarıyoruz. Kürt halkı örgütlülüğü ve bilinci ile önderliğine ve iradesine sahip çıkacaktır. Toplumsal diğer kesimlerle karşı karşıya gelmeyi değil, birlikteliği esas alacaktır. Örgütünü büyütecek ve öz savunmasını geliştirecektir."

Kitle, açıklamanın ardından oturma eylemi yaptı.