5 Ocak 2010 Salı

BDP'lilerin Meclis'teki ilk günü olaylı başladı

Barış ve Demokrasi Partisi bugün Meclis'te ilk grup toplantısını yaptı. Ve hemen ardından da ilk eylemini gerçekleştirdi.

Kapatılan DTP milletvekillerinin transfer oldukları Barış ve Demokrasi Partisi Meclis'teki ilk eylemini gerçekleştirdi. BDP'nin ilk eylemi 'kelepçeli'ydi...

BAŞBAKANIN ODASININ ÖNÜNE KELEPÇE BIRAKTILAR
BDP'li vekiller Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın odasının önüne onlarca plastik kelepçe bırakarak, eski DTP'li başkanların gözaltına alınış biçimini kınadılar. Geçtiğimiz günlerde KCK operasyonlarında gözaltına alınan eski DTP'li başkanlar savcılığa plastik kelepçeyle getirilmişler ve o fotoğraf basına yansımıştı.

BU KELEPÇE DEMOKRASİYE VURULDU
Grup Başkanı Yaman, “Demokrasiye vurulmuş kelepçeyi protesto için yapıyoruz. Demokrasiye vurulan bu kelepçeyi kırmak, demokrasi önüne konulan zincirleri kırmak amacıyla bu kelepçeleri Sayın Başbakanın odasının önüne bırakıyoruz” diye konuştu. Kelepçeler korumalar tarafından hemen toplandı. Yaman ve beraberindeki BDP'li milletvekilleri, plastik kelepçeleri bıraktıktan sonra grup toplantı salonuna döndü. Grup toplantısında vekiller kelepçelenmiş halleri gösterilen fotoğrafları gösterdi.