3 Ocak 2010 Pazar

Erzincan, Edirne ve Kars'ta gözaltılar oldu, saldırı sürüyor!

Edirne'ye Halk Cepheliler'in girişine polis ve jandarma engel oldu, faşistler saldırdı... Saldırı sürüyor... Gözaltı ve yaralılar hakkında net bilgi öğrenemedik, fakat yaralıların ambulanslarla hastaneye kaldırıldığı bilgisi elimize ulaştı.

Erzincan’da linç saldırısı ve 11 gözaltı...
Kars'da polis saldırısı ve 16 gözaltı...
"Amerika Defol Bu Vatan Bizim" kampanyasının çalışmalarını yürüten Edirne Gençlik Derneği çalışanları Harika Kızılkaya, Cevahir Erdem ve Gürbüz Sönmez, yasal olan kampanya afişleri ve bildirileri gerekçe gösterilerek 18 Aralık'ta tutuklandı.

27 Aralık'ta ise yine Edirne'de tutuklananların serbest bırakılması ve İncirlik Üssü'nün kapatılması için imza masası açan arkadaşlarımıza linç girişiminde bulunuldu. Sivil faşistleri engellemek bir yana onlarla birlikte saldıran polis, arkadaşlarımızı işkence ile gözaltına aldı. Gözaltına alınan arkadaşlarımızdan 6'sı 28 Aralık akşamı serbest bırakılırken, Serkan Fikir ve Ebru Aydoğdu adlı arkadaşlarımız hukuksuz bir şekilde tutuklandı.

Yaşanan hukuksuzluğu protesto edenlere saldırı
Erzincan'da, bugün Edirne'deki arkadaşlarına destek için basın açıklaması yapmak isteyenler Gençlik Derneği öğrencilerine saldırı oldu. Polisin önce provokasyon ve kışkırtması ile saldıran halka, daha sonra polisin kendisi de katıldı. Polis, basın açıklamasına katılan 11 kişiyi hırpalayarak göz altına aldı. Saldırı ve işkenceye polis otosunda devam edildi. Dışardan ise polis otosuna taşlar ve sopalarla saldırıldı.

*
Kars'ta Edirne'de tutuklanan arkadaşlarının serbest bırakılması için yapılan basın açıklamasına polis saldırdı. Yaşanan saldırı sonucu 16 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle Barış Yıldız, Hünkar Derya Güneş, Hasan Uzunkodalak, Fırat Dağ, Tahir Belli, Kazım Çağrıtekinci, Narin Çağrıtekinci, Ezgi Çağrıtekinci, Hayri Alsanç, Sedat Bağış, Gül Zilan Yigen, Taylan..., Özgür.. , Muzaffer..., Esra..., Ferhat isimli Gençlik Derneği öğrencileri olduğunu öğrenildi...

Yine gözaltında bulunanlara saldıran polisle birlikte hastanedeki doktorların katıldığını ve ayrıca gözaltına alınan Hünkar Güneş ve Zilan Yigen'in hastaneden Kars Kazımpaşa polis karakoluna götürüldüğünü belirtildi. / Kaynak: Halkın Sesi. Tv