1 Ocak 2010 Cuma

Güneydoğu bu fotoğrafı unutmadı!

KCK operasyonunda, aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu 35 kişinin adliye bahçesinde ifade vermek için başında polisle tek sıra halinde elleri plastik kelepçeli sıraya dizilmelerini gösteren o fotoğraf, Diyarbakır'daki panolara asıldı...

DİYARBAKIR- Barış ve Demokrasi Partisi (BDP), Diyarbakır İl Başkanlığınca, KCK operasyonu kapsamında gözaltına alınan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu elleri plastik kelepçeli 35 kişinin tartışma yaratan fotoğrafını kentin değişik yerlerindeki bilboardlara astı.

BDP Diyarbakır İl Başkanlığı, PKK'nın sivil oluşumu ''Kürdistan Topluluklar Birliği/Türkiye Meclisi (KCK/TM) Yapılanması''na yönelik operasyonda gözaltına alınan ve aralarında belediye başkanlarının da bulunduğu elleri kelepçeli 35 kişinin fotoğrafının yer aldığı afişler hazırladı. Afişlerde, ''Dün Halepçe, Bugün Kelepçe'' ibaresine yer verildi.

Irak'ın Halepçe kentine 1988'de düzenlenen kimyasal saldırıda yaklaşık 5 bin kişi yaşamını yitirmiş, çok sayıda kişi de yaralanmış ve sakat kalmıştı. CK soruşturması kapsamında 24 Aralık 2009'da eş zamanlı yapılan operasyonda gözaltına alınan ve aralarında eski ile yeni belediye başkanlarının da bulunduğu 35 kişinin savcılığa çıkarılması sırasında ellerine plastik kelepçe takılmıştı. Bu görüntü daha sonra tartışma yaratmış ve Nazi dönemini hatırlattığı ifade edilmişti. Gelen tepkiler üzerine, İçişleri Bakanlığı o fotoğrafta yaşanan durumla ilgili inceleme başlatmıştı.