8 Ocak 2010 Cuma

Halklar kardeşçe yaşamak istiyor

İnsan Hakları Derneği Ankara Şubesi düzenlediği basın açıklamasıyla, son zamanlarda artan ırkçı linç saldırılarına dikkat çekti. “Bu coğrafyanın barışa ihtiyacı var” diyen İHD, halkların kardeşçe yaşamak istediğini belirtti. İnsan hakları savunucuları, dün akşam saatlerinde İnsan Hakları Anıtı önünde toplandı. “Yaşasın halkların kardeşliği”, “Yaşasın barış, biji aşiti” sloganlarının atıldığı eylemde, İHD Ankara Şube Başkanı Gökçe Otlu bir açıklama yaptı.

İzmir'de başlayıp Çanakkale Bayramiç'te devam eden; son günlerde Edirne, Erzincan, Kars ve Manisa Selendi'de Romanlara, Aksaray'da 4 Kürt gencine yönelik linççi saldırıları hatırlatan Otlu, “Milliyetçilik, şovenizm insanların ellerine, yüreklerine bulaştırılmış kirdir. Milliyetçilik, kardeş kanı dökmektir. Milliyetçilik, halkları birbirine kırdırmaktır. Katliamdır, sürgündür, kandır, gözyaşıdır” dedi. Selendi'deki ırkçı saldırıda devletin tutumunu teşhir eden Otlu, “Devlet bu saldırıları durdurması gerekirken, saldırganların sırtını sıvazlamış ve çözüm olarak Roman kardeşlerimizi başka ilçelere göndermiştir” şeklinde konuştu.

Provokasyonlara karşın halkların barış istediğini vurgulayan İHD Şube Başkanı, “Ellerinde kardeşlerinin, komşularının kanını taşıyanlar, nasıl rahat uyuyacaksınız geceleri? Milliyetçilik kiri bulaşan ellerinizi çekin halkların yakasından. Dün olduğu gibi yarın da barış içinde yaşamayı sürdüreceğiz. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Halklar kardeşçe yaşamak istiyor. Barış istiyor. Bu yaşadığımız coğrafyanın barışa ihtiyacı var” dedi.