18 Ocak 2010 Pazartesi

Hrant Dink mezarı başında anıldı

Şişli’de 3 yıl önce uğradığı silahlı saldırı sonucu öldürülen Agos gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink, ailesi ve sevenleri tarafından dün mezarı başında anıldı. Türkiye halkları, yarın adalet için, saat 14.30'da Agos Gazetesi'nin önünde alacak.

Hrant Dink’in Zeytinburnu Balıklı Ermeni Mezarlığı’ndaki mezarı başında düzenlenen törene, eşi Rakel Dink, kızları Sara ve Delal, oğlu Ararat, Dink’in kardeşleri, yakınları, aralarında Ali Bayramoğlu, Etyen Mahcupyan’ın da bulunduğu gazeteci meslektaşları ve çok sayıda kişi katıldı.

Burada, Gedikpaşa Kilisesi papazı Der Zaven yönetiminde ayin düzenlendi. Ayinin ardından da Dink için dua edildi. Der Zaven, duanın ardından yaptığı konuşmada, Hrant Dink’in kendi yaratılış amacına uygun olarak yaşarken yaşattığını söyledi. "Hrant Dink’i, 2 yıl önce alındığı toprağın rahmine barış tohumu olarak koyduk. O, doğrulukla, barışla yaşıyor" diyen Der Zaven, dünyanın, insanın kendi tutum ve davranışına ters bir tutum içinde olduğunu dile getirdi.

Kötülüğün insanları boğduğunu, ancak bunun sebebinin Tanrı olmadığını ifade eden Der Zaven, "İnsanlar barış için bir araya geldiklerinde kötülük kaybolacaktır. Onun için Hrant ölmedi. Nasıl ki bir tohumu toprağa verdiğimizde yeşeriyorsa bu kalabalığa baktığımızda görüyoruz ki onun ektiği fikirler zaten çiçeklenmiş bahara ermiştir" diye konuştu.

Törende daha sonra, Rakel Dink ve diğer katılımcılar Hrant Dink’in mezarına kırmızı karanfil bıraktı. Rakel Dink, törenin ardından çocukları ve yakınları ile birlikte katılımcıların taziyelerini kabul etti. Öte yandan, Kumkapı Meryem Ana Ermeni Kilisesi’nde yapılan pazar ayininde de Dink için dua edildi.