13 Ocak 2010 Çarşamba

İpekçi'nin katilini cezaevi yormuş

Mehmet Ali Ağca'nın avukatı olduğunu belirten Yılmaz Aboşoğlu, ''Ağca'nın şu anda tehlikeli olduğunu hiç kimse söyleyemez. 30 yıldır tutuklu çünkü''dedi.

ANKARA - Aboşoğlu, Ağca'nın diğer vekili olduğu belirtilen avukat Gökay Ç. Gültekin ile basın toplantısı düzenledi. ''Toplantıyı Ağca'nın isteği üzerine düzenlediklerini'' anlatan Aboşoğlu, Ağca'nın ''terörizme'' bazı değerlendirmelerinin yer aldığı bir mektup ile basın toplantısının nerede, ne zaman ve ne şekilde düzenlenmesi gerektiğini belirten bilgi notunu basın mensuplarına gösterdi. Ağca'nın avukatlığıyla herhangi bir rant elde etme amacında olmadıklarını ifade eden Gültekin, azledildiklerine ilişkin haberlerin ''gerçeği yansıtmadığını'' söyledi.

AĞCA'NIN 3 AVUKATI VAR AZLETME YOK
Gültekin, Mehmet Ali Ağca'nın kardeşi Adnan Ağca'yı cep telefonu ile arayarak, konuşmayı basın mensuplarına da dinletti. Gültekin'in, ''kendilerinin Mehmet Ali Ağca'nın avukatlığından azledildiklerine ilişkin haberleri'' anımsatması üzerine Adnan Ağca, ''Hayır, bizim 3 avukatımız var. Azletme olayı yok'' dedi. Mehmet Ali Ağca'nın sağlık durumunun çok iyi olduğunu belirten Aboşoğlu, ''30 yıllık mahkumiyet hayatına rağmen hem fiziksel hem de psikolojik açıdan son derece sağlıklı. Bunu çıkınca siz de göreceksiniz'' diye konuştu.

HAPİSTEN ÇIKINCA EN ÇOK DİNLENMEK İSTİYOR
Aboşoğlu ve Gültekin, konuşmalarının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Bir gazetecinin, ''tahliyeden sonraki sürece ilişkin değerlendirmede bulundu mu? Ankara'da mı kalacak, memleketine mi gidecek?'' sorusuna Aboşoğlu, ''Birkaç gün muhtemelen Ankara. Ondan sonrasını hep birlikte göreceğiz'' yanıtını verdi. ''Çıkınca en çok ne yapmak istiyor?'' sorusu üzerine Aboşoğlu, ''Dinlemek istiyor'' dedi.

13 OCAK'IN ÖZEL BİR ANLAMI VAR
''Ağca'nın, basın toplantısı için 13 Ocak gününü seçmesinin özel bir önemi var mı?'' şeklindeki soruyu Gültekin, ''13 Ocağın mutlaka özel bir anlamı var. Bu açıklamaları kendisi yapacaktır'' diye yanıtladı.

PAZARTESİ GÜNÜ TAHLİYE OLACAK
''Ağca, Vatikan ile son zamanlarda iletişime geçti mi'' sorusuna Gültekin, ''Evet, ziyaret etmek için Vatikan'a dilekçe verdi'' dedi. Gültekin, bir başka soru üzerine, ''Müvekkilim, Sincan F Tipi Cezaevinden Pazartesi günü tahliye olacaktır. Başka bir yerden çıkarılması söz konusu değil'' diye konuştu. Gültekin, ''Dünya medyasından röportaj teklifleri aldı mı?'' sorusunu ise ''Bizim bu konuda bir bilgimiz yok. Teklif geliyorsa bile cezaevine mektupla geliyordur. Röportaja kendisi karar verecek'' şeklinde yanıtladı. Aboşoğlu, bir başka soru üzerine, ''Ağca'nın şu anda tehlikeli olduğunu hiç kimse söyleyemez. 30 yıldır tutuklu çünkü. Ayrıca, yaptığı açıklamalarda hep barış yanlısı olduğunu söylemiştir'' dedi.

3. AVUKAT
Öte yandan, Ağca'nı avukatı olduğunu belirten Hacı Ali Özhan da yaptığı yazılı açıklamada, son beş yıldır Ağca'nın vekilliğini yaptığını ifade ederek, avukat Gökay Gültekin'in basın toplantısı düzenleyeceğini tesadüfen öğrendiğini kaydetti. Özhan, açıklamasında, ''Bir dilekçe vermek için vekalet verilen ve altı ayda bir ziyaretine giden avukat Gökay Bey'in açıklamalarının müvekkil Mehmet Ali Ağca'yı bağlamayacağını, bu konuda söyleyeceği hiçbir şeye itibar edilmemesini bilgilerinize sunarız'' ifadesine yer verdi. Mehmet Ali Ağca'yı bugün ziyaret edeceğini belirten Özhan, daha sonra yeni bir açıklama yapacağını da kaydetti.