12 Ocak 2010 Salı

İsrail'den "biz sizi aşağılarız" fotoğrafı

Türkiye-İsrail ilişkilerinin nasıl bir düzeyde seyrettiğini gösteren bu fotoğraf her şeyi fazlasıyla anlatıyor. Gazze saldırısı sonrası Erdoğan'ın sert tepkisi ve Kurtlar Vadisi Pusu dizisinin önceki bölümünde ekrana gelen sahneler sonrası İsrail siyasi arenada ilginç tavırlar sergilemeye başladı.

ONUN DAHA AŞAĞIDA OTURDUĞUNU GÖRMEK İSTEDİK
Yaşanan gelişmeler sonrası İsrail'in Türkiye Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'u Dışişleri Bakanlığı'na çağırarak gazetecilerin önünde tokalaşmayan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı ardından İbranice ‘Onun bizden daha aşığıda oturduğunun görülmesini istedik" ifadesini kullandı.

MASADA SADECE İSRAİL BAYRAĞI VAR
Fotoğrafta da görüldüğü gibi daha yüksekte oturan İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı'nın önünde bulunan masada sadece İsrail bayrağının yer alması da dikkat çekiciydi. Öte yandan Türkiye'yi köşeye sıkıştırma çabasındaki İsrail'in Türkiye büyükelçisini görüşme odasının köşesine oturtması ise gözlerden kaçmadı. Siyasi arenada yaşanan bu göndermelerin nereye varacağı ise merakle bekleniyor.

DIŞİŞLERİ'NDEN SERT AÇIKLAMA
İsrail Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile ilgili son zamanlardaki en sert açıklamasını yaptı. Dışişleri Bakanlığı açıklamasında, Erdoğan'ın kamuoyu önündeki sert eleştirilerinin ikili ilişkilere zarar verebileceği, İsrail devletine ve İsrail ordusuna en son ahlak dersi verecek olanların son Türkler olduğu ifadesine yer verildi.

İŞTE HER ŞEYİ ÇOK NET ANLATAN O FOTOĞRAF