13 Ocak 2010 Çarşamba

Kukla yazar konuştu: İsrail için yolun sonu

Türkiye ve İsrail arasında patlak veren krizde İsrail, Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon'un Türk Büyükelçi Oğuz Çelikkol'a yaptığı diplomatik nezaketsizlik konusunda Türkiye'ye resmi bir özür metni yolladı. Türkiye ve dünya gündeminde geniş yer bulan bu olayı köşe yazarları da değerlendirdi. Yiğit Bulut da konuyu değerlendirenler arasında ve kendince (radikal) bir yorum yaptı: Ortadoğu 'İsrail ve Türkiye'ye' dar gelir!

ORTADOĞU DEVİ TÜRKİYE'YMİŞ
Daha açık yazayım; yeni dünya düzeninde bu bölgede bir “dev” kalacak ve muhtemelen bu Türkiye olacak! Sevgili dostlar, bu tespiti “duygularımla” değil tamamen eldeki “verilerle” yaptım. Bu noktaya “nasıl” geldiğimi sizlere detaylarıyla aktaracağım... İsrail ile Türkiye arasında “ne olduğu” sorgulanıyor. Bence “olan ve olacak” çok açık. Yaşananlar “doğal seçilim sürecinin” bir parçası ve bu sürecin doğası gereği, “ikisinden biri diğerinin altında kalacak” taraflar çarpışıyor!

YENİ DÜNYA DÜZENİ TÜRKİYE MERKEZLİ OLACAKMIŞ,
DELİKANLI TAYYİP DAVOS'A GİTMEYECEKMİŞ
Detaya gelince... 1997 sonrasında “oluşmaya başlayan” yeni dünya düzeninde “ABD’nin Irak savaşı” belirleyici oldu. Savaşı “kazanan” bir Amerika görseydik; İsrail’in “Washington destekli” Ortadoğu’nun “efendisi” olduğu, yeni kurulacak bir Kürt devleti-İsrail çizgisinin de Türkiye’yi bunalttığı bir dinamik içinde yaşayacaktık. Oysa “evdeki hesap çarşıya uymadı”; Amerika, Irak savaşını kaybetti ve 1997 yılında açıkladığı “strateji” çöktü. Türkiye öne çıktı ve “Yeni Dünya Düzeni” Türkiye “merkezli” bir odak üstüne oturdu. Sonuç: İsrail için “yol bitti”. Yeni Dünya Düzeni’nin “yeni efendisi” Türkiye. Bu gerçeği dikkate alınca yaşananlar doğal ve daha yolun çok başındayız.

BÜYÜK TÜRKİYE SÖZLERİYLE GAZLANMAK
Evet haklı daha yolun çok başındayız, HaberTürk kanalında Adnan Hocacılarca yer edinen Yiğit Bulut, kendince bir tespitte bulunmuş.. Sırf AKP'ye yaranmak adına koltuğunu korumak için Tayyip Erdoğan'ı dünyanın tepesinde bile gösterir. Fakat bilinmesi gereken bu saatten sonra Erdoğan'ın işinin gerçekten zor olduğudur.. Hatta AKP ve Erdoğan'ın ipi çekilmiştirde diyebiliriz. Bekleyip göreceğiz ama büyük Türkiye sözleriyle Yiğit Bulut sadece AKP'lilere gaz verebilir, yoksa bu hükümetin son sekiz yılda yaptığı icraatı gördükten sonra AKP'ye inanmak büyük gaflet olur, işsizlik çığ gibi. İşçiler, memurlar açlık sınırının altında. Emeklilere verilen gülünç zam ortadayken yeni dünya merkezinin başında Türkiye'yi göstermek gerçekten de gülünç. (DHB Haber Merkezi)