13 Ocak 2010 Çarşamba

Türkiye - İsrail krizi İsrail basında da "manşet"

Türkiye'nin Tel Aviv Büyükelçisi Oğuz Çelikkol'a yönelik davranış İsrail - Türkiye arasında kriz çıkardı. Türkiye'nin bir numaralı gündemi haline gelen olay İsrail'de de basında geniş yer buldu.. Türkiye'de neredeyse bütün gazetelerin manşetinde İsrail krizi vardı.. İsrail'de de durum farklı değildi..

İSRAİL'DE DE MANŞET
"Israel Hayom" gazetesinin ön sayfasında İsrail Dışişleri Bakan Yardımcısı Danny Ayalon, Türkiye’nin Tel Aviv Büyükelçisi Ahmet Çelikkol ile otururken görülüyor. AŞAĞILAMANIN DÜZEYİNİ gösteren bir ok, ve yanında da AŞAĞILAMA SAVAŞI başlığı bulunuyor. Türkiye İsrail’in Ankara Büyükelçisini çağırarak, Tel Aviv’deki büyükelçisine yapılanlardan dolayı özür dilenmesini istedi..

HAARETZ: TÜRK DIŞİŞLERİ BAKANLIĞI
HİÇ BU KADAR AŞAĞILANMAMIŞTI
Ona yakın olanlar "Otuz yıllık diplomatlık hayatında hiç bu kadar aşağılanmamıştı. Maruz kaldığı türde bir muamele düşmana bile yapılmaz, tabii ki dost bir ülkenin büyükelçisine kesinlikle yapılmaz." yorumunu yaptılar. Çelikkol, Dışişleri Bakan Yardımcısının ofisine vardığında televizyon kameraları ve Ayalon'un başını çektiği, kendisini azarlamayı bekleyen "yargı heyeti"ni gördüğünde şaşırdı.
.
TEK EKSİK KAFASINI KESİP ANKARA'YA GÖNDERMESİYDİ
Bir kaynağın söylediğine göre "Eksik olan tek şey çekmeceden parlak bir kılıcın çıkması ve bakan yardımcısının onun kafasını kesip sultanlarda tipik olduğu üzere Ankara'ya göndermesiydi."