16 Ocak 2010 Cumartesi

Obama'nın eşeği, Tayyip'in son gözdesi olma arzusunda olan Engin Ardıç’tan küfre devam

Bahçeşehir Üniversitesi’nde Egemen Bağış’ı protesto eden gençlere “piç kuruları” diyen Engin Ardıç, Sabah gazetesi önünde protesto edilince yine küfretti.

Sabah gazetesi köşe yazarı Engin Ardıç, Bahçeşehir Üniversitesi’nde bir konferansa katılmak üzere gelen Egemen Bağış’ın protesto edilmesini ele aldığı yazısında, AB karşıtı öğrencilere ağza alınmayacak küfürler savurmuştu. Ardıç, o yazısında şunları söylemişti: “Eh, aile içi hiçbir eğitim de verilmediğinden, bunların okuttuğu çocuk da genellikle diplomalı eşek çıkar. Bunlar, iş bulur çalışırlarsa çalışan eşek, bulamazlarsa işsiz eşek olurlar. Bunların üniversite hayatlarına küçük bir örnek: Geçenlerde, Dr. Cengiz Aktar, Devlet Bakanı Egemen Bağış'ı bir konuşma yapması için Bahçeşehir Üniversitesi'ne konuk etmiş... Bağış, Avrupa Birliği'ni ve ilişkilerimizi anlatacak. Konuyla ilgili devlet bakanı. Ayağına gelmiş, daha ne istiyorsun? Ankara'da peşine düşsen günlerce dolanırsın da işlerinin yoğunluğundan randevu alıp görüşemezsin... Yuh çekmişler. Konuşturmamışlar. Adam sanki Bulgar hükümetinin Türkiye'den tazminat isteyen zıpçıktı bakanı... Çünkü piçkuruları "Avrupa Birliği'nin ne olduğunu biliyorlarmış"... Biliyorsan dinlemezsin, mecbur musun? Git kantinde kızlarla kakara kikiri yap, sinemaya git, çay iç, ne halt edersen et...”

Engin Ardıç’ın bu sözleri üzerine öğrencilerin bir kısmı dava açmaya hazırlanırken, bir kısmı da Sabah gazetesi binası önüne giderek Engin Ardıç’ı protesto etmişti. Ardıç, AB’ye laf edilmesini kaldıramadığı gibi, kendisine tepki gösterilmesini de kaldıramayarak bugün öğrencilere tekrar “eşekler” dedi. “Komünizmin tarihin çöplüğüne gittiğinden” dem vuran Ardıç, eskiden Doğu Bloku’ndaki sosyalist ülkelerin ilerici olduğunu düşünenler olduğunu belirterek “Şimdi de "Avrupa Birliği'nin savaş demek olduğunu" düşünenler var. Düşünsünler, haklarıdır, üniversite rektörlerinden öğrendiğimize göre "aptallık etmek" de demokratik bir hakmış. Bilmemek, öğrenmemek, araştırmamak, anlatılanı da kös dinlemek de demokratik bir hak mıdır acaba? Bağnazlık ve önyargı birer yüksek öğrenim meziyeti midirler? Çocukları böyle mi yetiştiriyorsunuz? "Tahsil cehaleti alır, eşeklik baki kalır" derler... Kimi zaman cehaleti de almıyor, geldiğin gibi gidiyorsun” diye yazdı.