19 Ocak 2010 Salı

Sağlık emekçileri "tam gün yasasını" protesto etmek için eylemdeydiler

AKP hükümetinin Sağlıkta Dönüşüm Programı çerçevesinde hayata geçirmek istediği "Tam Gün Yasa Tasarısı" TBMM Genel Kurulu'nda bugün görüşülürken sağlık çalışanları da hükümetin bu kölelik dayatmasına karşı bugün tam gün eylemdeydiler.

Birçok ilde sağlık çalışanları gerçekleştirdikleri basın açıklamaları ile neden iş bıraktıklarını açıkladılar.

İstanbul'da Taksim İlkyardım Hastanesi'nde, Çapa Tıp Fakültesi'nde ve Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde yapılan eylemlerle “Tam Gün Yasası”nın kölelik anlamına geldiği söylendi.

Basın açıklamalarında, Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın yalan ve demagojileri teşhir edildi. Akdağ'ın dün iş bırakma eylemlerini hedef alarak “Gerçek doktor yarın iş bırakmaz” söylemlerine karşı hekimler “Gerçek doktor bugün iş bırakır ama tehditlere pabuç bırakmaz” dediler.

Sağlıkta ticarileştirme ölüm demektir!

Açıklamalarda, sağlık çalışanlarının geçinebilmeleri için 7 gün-24 saat çalışmaya zorlanmasıyla hasta güvenliğinin tehlikeye atıldığı söylenirken hekimlerin “daha fazla muayene, daha fazla tetkik, daha fazla ameliyat” yapmaya yönlendirildiği belirtildi.

Tam Gün Yasa Tasarısı'nı da içeren Sağlıkta Dönüşüm Programı’nın temel hedefinin sağlığın ticarileştirilmesi/özelleştirilmesi olduğunun ifade edildiği açıklamada, eylemlerin öncelikli talebinin mevcut tasarının acilen geri çekilmesi olduğu belirtildi.