16 Ocak 2010 Cumartesi

TEKEL direnişi açlık grevine doğru...

TEKEL işçileri ‘ölüm orucu’ öncesinde üç gün sürecek oturma eylemi başlattı. Eyleme, işçilerin memleketlerinden gelen eş ve çocukları da destek veriyor. İşçiler eş ve çocuklarına sarılarak uyudu.
.
TEKEL işçileri ‘ölüm orucu’ öncesinde üç gün sürecek oturma eylemi başlattı. Eyleme, işçilerin memleketlerinden gelen eş ve çocukları da destek veriyor. İşçiler Ankara’nın ayazında geceyi eş ve çocuklarına sarılarak geçirdi. Üç aşamalı plana göre işçilerin ilk etapta üç gün sürecek oturma eylemini, üç günlük açlık grevi izleyecek. Bu sürede sonuç alınamazsa ölüm orucuna başlatılacak. Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu işçilere hitap ederek, “Sizlere duyarsız kalan hükümeti kınıyorum. Bu ne duyarsızlık, bu ne umursamazlık... Taş olsa çatlar, taş!” dedi.

‘’HEPİMİZ TÜRKÜZ, HEPİMİZ İŞÇİYİZ’’
TEKEL işçileri 3 günlük oturma eylemine battaniye, tabure ve valizleriyle birlikte geldi. Temsili kefenlerini giyen işçiler eylem öncesi birlikte halay çekti. Avrupa işçileri delegasyon heyeti (EFFAT) de işçilere destek veriyor. EFFAT Başkanı Bruno Vannoni, “Hepimiz Türküz, hepimiz işçiyiz” dedi.

Bu arada soğuktan etkilenen işçiler geceyi sendikaların misafirhanelerinde geçirdikten sonra eylem alanına geri döndü. İşçilere, bazı siyasi parti ve sivil toplum örgütlerinin kurduğu stantlarda çay ve çorba dağıtılıyor. İşçilere, oturma eylemi sırasında ıslanmamaları için yağmurluklar dağıtıldı. Bazı işçiler ise eylemi açılan naylon brandaların altında sürdürüyor.