10 Aralık 2017 Pazar

Tutuklu vekillerin fotoğraflarını paylaşan HDP’li Beştaş’a soruşturma..!

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Adana Milletvekili Meral Danış Beştaş hakkında hazırlanan fezlekede, tutukl2u vekillerin fotoğraflarını paylaşması suçlama konusu yapıldı.
Mezopotamya Ajansı’nın haberine göre, Beştaş hakkında Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan fezleke, soruşturmaya dönüştü. Fezlekenin konusunu Beştaş’ın, 7 Kasım 2016 tarihinde Diyarbakır’da DBP Kayapınar İlçe Örgütü’nün düzenlediği bir etkinliğe katılması ve Twitter hesabından tutuklu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş ile milletvekilliği düşürülen eski HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, vekilliği düşürülen Nursel Aydoğan, HDP milletvekilleri İdris Baluken, Ferhat Encu, Selma Irmak, Abdullah Zeydan ve Gülser Yıldırım’ın fotoğraflarını paylaşması oluşturdu.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcı Vekili Kurtça Eker tarafından hazırlanan fezlekede, Beştaş’ın bu paylaşımlarla “örgüt propagandası yaptığı” iddiasında bulunuldu.
Savcı fotoğraftan suç çıkardı
Beştaş’ın, HDP milletvekillerinin fotoğraflarının yer aldığı tweeti “delil” gösterilerek, şöyle denildi:
Ekran alıntısı olarak numaralandırılan paylaşımda Meral Danış Beştaş’ın sosyal paylaşım sitesi Twitter profil fotoğrafının kendisine ait olduğu görülmüştür. Ekran alıntısı 2 olarak numaralandırılan paylaşımda PKK/KCK terör örgütü propagandası yapmak, silahlı terör örgütüne üye olmak vb. suçlardan tutuklanan HDP milletvekillerinin resimlerinin olduğu, şüphelinin tutuklanan HDP milletvekillerinin fotoğraflarını Twitter paylaşım sitesinden paylaşmak suretiyle onlara destek çıktığı ve PKK/KCK terör örgütünün propagandasını yapmak suçunu işlediği anlaşılmakla, şüphelinin halen HDP Adana milletvekili olması nedeniyle hakkında TBMM’ince Anayasamızın 83. Maddesi gereği yasama dokunulmazlığının kaldırılması kararının aldırılması hususu, Takdirlerinize arz ediyorum.
Meclis kabul etti

Hazırlanan fezleke önce Adalet Bakanlığı Ceza İşleri Genel Müdürlüğü’ne gönderildi. Buradan gönderildiği Meclis’ten ise savcılığa soruşturma için izin verildi. İddianamenin hazırlanması halinde Beştaş, tutuklu olan ve halen yargılamaları sürdüğü için arkadaşlarının fotoğrafını paylaştığı için yargılanacak.