17 Ocak 2010 Pazar

Evren neden yargılanmıyor anlaşıldı!

Kenan Evren’e sahip çıkan haberleriyle dikkat çeken Cihan Haber Ajansı, şimdi de Evren’den “darbe karşıtı” imal etti. Evren’in anılarının anlatıldığı kitaba dayandırılan haberde, “Kenan Evren’in 12 Eylül’den 18 gün sonra genç subaylara ‘darbe faaliyetlerinden uzak durmalarını’ tavsiye ettiği” iddia edilerek, Evren aklanmaya çalışılıyor. "Darbe girişiminde bulundukları" iddiasıyla Ergenekon sürecinde yargılanan askerler ile Kenan Evren arasında, Evren lehine bir fark yaratmayı deneyen haber, Evren'e sahip çıkarken, AKP'nin Evren'i yargılamama kararlılığını da meşrulaştırmayı hedefliyor.

Milli Güvenlik Konseyi Genel Sekreterliği tarafından 1981 yılında bastırılan, “12 Eylül Öncesi ve Sonrası” isimli kitap kaynak gösterilerek hazırlanan haberde, “Evren’in Harp Okulu’nun açılış konuşmasında kuvvet komutanlarına, geleceğin subaylarına, asker olduklarını unutmamalarını ve politikadan uzak durmalarını söylediği” belirtilerek, daha sonraki yıllarda darbe girişiminde bulunan subaylar, “Evren’i dinlemeyenler” olarak sunuluyor.

12 Eylül'ü meşrulaştırma
Ayrıca haberde, Evren’in konuşmasından “biz bugün, politikanın içine atılmışsak, yurdumuzun içine düştüğü bu felaketli durumdan her zaman olduğu gibi, milletimizi düzlüğe çıkartmak için, buna mecbur olduk” ifadeleri alıntılanarak, 12 Eylül meşru gösterilmeye çalışılıyor.

Yandaş medyanın "vefa borcu" ödemekle bitmiyor
Cihan Haber Ajansı, Kenan Evren’e sahip çıkan başka haberlerle de dikkat çekiyor. Örneğin, Kenan Evren’in adını taşıyan cadde ve sokak isimlerinin değiştirilmesi gündeme geldiğinde Cihan, halkın bu değişikliğe “olumsuz” baktığını iddia eden haberler hazırlamıştı.