6 Ocak 2010 Çarşamba

Gündemde erken seçim var

Muhalefet liderleri grup toplantılarından 'erken seçim' çağrısı yaptı; Başbakan Erdoğan yine grup toplantısından cevap verdi.

2010'un ilk günlerinde siyaset gündemine 'erken seçim' damgasını vurdu. Muhalefet liderleri Deniz Baykal ve Devlet Bahçeli, yılın ilk grup toplantısında her ikisi de erken seçimin ülkeyi içinde bulunduğu kaos ortamından çıkaracak tek çözüm olduğunu söylediler.

"MİLLET GEREĞİNİ YAPACAKTIR"
CHP Genel Başkanı Baykal, iktidarın Türkiye'yi bu noktaya getirdiğini, bu gidişin ne kadar süreceğini bilemediklerini vurgulayarak, ''Türkiye'nin sabrı, anlayışı daha ne kadar bunları işbaşında taşımaya devam eder, göreceğiz. İnşallah belli bir noktada, en geç 1,5 yıl sonra, ama bilinmez belki daha önce bu gidişe bir son vereceğiz. Millet kararını aldı, o kararın gereğini yapacak günü bekliyor'' diyerek tamamladı.

''GÜN MİLLİ BİRLİK GÜNÜDÜR''
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de siyasi hayatlarında çok önemli bir kavşağa, kalıcı etkileri ve sonuçları olacak bir dönüm noktasına hızla yaklaşıldığını belirterek, ''Siyasi ihtiraslarını, milli ve manevi her değerin önüne koymaktan çekinmeyen siyaset tüccarları, kendilerini bekleyen mukadder sona doğru hızla yol almaktadır'' dedi. Bahçeli, bütün olumsuzluklara rağmen Türkiye'nin hiçbir sorununun çözülemez olmadığını vurgulayarak, her problem sahasının çözümünün bulunduğunu ve çözüm yollarının belli olduğunu kaydetti. Devlet Bahçeli, demokratik rejimin, yapamayanın gideceği, yapacakların geleceği ve tahrip edenlerden de hesapların sorulacağı imkan ve fırsatları sunduğuna dikkati çekti.

"AKP'NİN MİLLET ÖNÜNDE SINANMA VAKTİ GELMİŞTİR"
Bahçeli, ''Türkiye'nin bu yükü daha fazla taşıması artık mümkün değildir. Bu garabetin bir an önce son bulması ve yeni bir onarım ve normalleşme sürecinin başlaması Türkiye'nin artık en öncelikli meselesidir. Bunun yegane ve meşru yolu bellidir, o da millet iradesine müracaat etmektir. İki buçuk yıl önce, AKP'nin arkası gelmeyen vaatlerine verilen millet desteğinin de devam edip etmediğinin sınanmasının zamanı gelmiştir. Er ya da geç milletin hakemliğine gidilecektir. Ancak, şunun da iyi anlaşılmasını istiyorum: Demokratik zeminlerdeki bu milli hesaplaşmada, Türk Milleti'nin haysiyetiyle oynayan, Türkiye'yi küçük düşüren siyaset tüccarlarının ve menfaat çetelerinin yakasına yapışmak bizim için bir namus borcudur. AKP yöneticileri, geçmişin hesabını vermekten hiçbir şart altında kaçamayacaktır. Yetim hakkına el uzatanlardan, milletin kardeşliğini incitenlerden mutlaka hesap sorulacaktır. Milliyetçi Hareket, bunun sonuna kadar takipçisi olacaktır.'' dedi.

ERDOĞAN: 'ÜLKEYİ SEVEN 'SEÇİM' DEMEZ'
Başbakan Erdoğan ise yine grup toplantısında yaptığı konuşmada muhalefet liderlerine cevap verdi. Başbakan, 'Şimdi de seçim diyorlar. Bir aklı selim sahibi insan bu ifadeyi kullanmaz. Bu ülkeyi seven bu ifadeyi kullanmaz. Bu 'Türkiye'ye karşı ben nasıl tuzak kurarım' anlayışıdır. Bir yatırımcı önce istikrara bakar, güvene bakar.' dedi.