4 Ocak 2010 Pazartesi

İsrail Komünist Partisi baskı altında

İsrail Komünist Partili Nasıra Belediye Başkanı'nın evine bombalı saldırı düzenlenirken, İsrail'in Gazze'ye geçen yıl düzenlediği saldırı vesilesiyle komünist öğrencilerce düzenlenecek etkinliklere de yasak kondu.
.
İsrail'in Nasıra kentinin komünist belediye başkanı Ramiz Cereysi'nin evine bombalı saldırı düzenlendi.

İsrail Komünist Partisi (İKP) üyesi Cereysi'nin evine pazartesi günü gerçekleştirilen saldırıda belediye başkanının korumalarından biri yaralandı.

Cereysi, saldırının ardından yaptığı açıklamada nüfusunun önemli bir bölümü İsrail vatandaşı Filistinllilerden oluşan Nasıra'da bu tür saldırıların nadiren yaşandığını belirterek, şimdiye kadar herhangi bir kişisel tehdit mesajı almadığını vurguladı.

Üniversitelerde komünistlere engelleme
Öte yandan Kudüs'teki İbrani Üniversitesi'nde İKP'ye bağlı Demokratik Barış ve Eşitlik Cephesi (Hadaş) tarafından düzenlenmek istenen, Gazze'yi hedef alan geçen yılki İsrail saldırısıyla ilgili konferans rektörlük tarafından yasaklandı. Yasaklama gerekçesinde konferansın gençleri İsrail ordusuna karşı kışkırtacağı savunuldu. Hayfa Üniversitesi Rektörlüğü de Hadaş'ın öğrenci kolunu, Gazze'ye dönük son İsrail saldırısının birinci yıldönümünde gösteri yürüyüşü düzenlenmesine izin vermeyeceği konusunda uyardı. Rektörlük karara gerekçe olarak "üniversite dışından unsurların gösteriye katılma olasılığını" gerekçe gösterdi.