19 Ocak 2010 Salı

Ya vazgeçin ya da istifa edin!

Alevi Bektaşi Federasyonu'na bağlı 22 örgütten 19'u ortak açıklama yaparak Ali Balkız yönetimini parti kurma çalışmalarından vazgeçmeye ya da istifa etmeye çağırdı. 19 Alevi-Bektaşi örgütü açıklamasında federasyon bünyesinde yürütülen siyasi parti kurma çalışmasına destek vermeyeceklerini bildirdiler.

Ali Balkız başkanlığındaki Alevi Bektaşi Federasyonu yönetiminin; Alevileri, kurulması planlanan sol görünümlü neoliberal partiye yönlendirme çalışmalarına federasyon içinden sert tepki geldi. ABF'ye bağlı 22 örgütten 19'u ortak açıklama yaparak, Federasyon yönetimini parti kurma çalışmalarından vazgeçmeye ya da istifa etmeye çağırdı. Aralarında 98 şubeli Alevi Kültür Dernekleri Genel Merkezi, İzmir Alevi Bektaşi Kültür Derneği, Alevi Bektaşi Kültürünü Tanıtma Derneği'nin de bulunduğu 19 örgüt, ABF bünyesinde yürütülen siyasi parti kurma çalışmalarına destek vermeyeceklerini açıkladılar. Açıklamada şunlar kaydedildi: "ABF’nin tüzüğünde yer almayan böyle bir çalışmanın içinde yer alması kesinlikle kabul edilemez. Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı sıfatı ile basına 'parti kuruyoruz' şeklinde bir açıklama yapılması, ABF’yi oluşturan kurumları rahatsız etmiştir. ABF bileşeni kurumlar olarak, ABF bünyesinde yürütülen siyasi parti kurma çalışmasına destek vermeyeceğimizi, bu çalışmanın içerisinde hiçbir şekilde yer almayacağımızı belirtiriz. Alevi Bektaşi Federasyonu yöneticilerinden bu çalışmadan vazgeçmelerini veya görevlerinden ayrılarak bu çalışmayı sürdürmelerini talep ediyoruz."

Ali Balkız Başkanlığındaki ABF yönetimi bir süredir, Ufuk Uras başta olmak üzere neoliberal solcularla birlikte kurmayı planladıkları partiye Alevileri de dahil etmek için çalışmalar yürütüyor.