20 Ocak 2009 Salı

Faşizme Karşı Birleşik Cephe'den!. .

Yeni bir dönemin, başlangıcında umutlarımızı yenilediğimiz günlerin heyecanıyla merhaba diyor Faşizme Karşı Birleşik Cephe!
.
Şimdi biraz da umuttan söz etmenin vakti! Bu umut yarına olduğu kadar bugünümüze, en yakın dünümüze ve tarihimize aittir!
.
Doğrudur hep doğruları yapmadık, yanlışlarımız, eksikliklerimiz, yanılgılarımız da oldu. Ama kim inkâr edebilir ki bu ülkenin sokaklarını ‘aşk ve devrim yeniden’ diye kuşattığımız o güzel günleri, kim yok sayabilir, hangi şiirin, hangi şairin gücü yeter ki buna! Melih Pekdemir bir yazısında şöyle demişti, "Yanlışları ve yanılgıları biriktirmektir aşk yanlışlardan ve yanılgılardan, doğruları doğurtmaktır devrim..."
.
Evet, şimdi devrim zamanı! Şimdi yeniden devrim zamanı!
.
Marcos, EZLN‘nin mücadelesini anlatırken, ‘biz de içimizde, ruhumuzda yamalar taşıyoruz, kabuk bağlamış olduğunu varsaydığımız yaralar; en beklenmedik zamanlarda açılan yaralar' derken, yalnızca Zapitistaları değil, Türkiye Devrimci Hareketi'nin nüvelerini ezilenlerin mücadelesini yürüten herkesin yüreğindeki yaraları da anlatır. Yamalı ve yaralı olsa da ruhumuz sarı zemin üzerine kırmızıyla işlenmiş, geleceği avuçlarına alan, yumruklu - yıldızlı bir bayrak gibi dalgalanmaya devam ederiz.
.
Ve şimdi, gün dönüyor! Olanca masumiyetiyle ve coşkusuyla tarih devrimci genç bir kuşağın ellerinde yeniden hayat buluyor, sokaklar, alanlar ısınıyor! Eylemlerin güzel gözlü çocuklarının gözleri ışıldıyor, ayaklarımız yerden kesilircesine arşınlıyor zamanı!
.
Bir umuttan söz ediyoruz, umut edilmemiş bir umuttan!
.
Herkese söz etmek, gittiğimiz her yere taşımak gerek şimdi bu umudu. Hayat da başka nasıl değişebilir ki! Kimileri de gözlerini umudumuza dikmiş ama ne mümkün; onlar ne umudu anlayabildiler ne hayatı ne aşkı ne de devrimi!
.
Şimdi geleceğe gülümseyen gözlerimizdeki inançla emekçi yoksul halkımızın acıları ile büyümeye, Filistin‘de taşlarla direnen çocukların öfkesini yüklenmeye, Aleksis'in gecelerindeki isyanı paylaşmaya şimdi tarihin akışını değiştirmeye...
.
Bir kez daha hayata, kavgaya, sokağa merhaba!
.