30 Ocak 2009 Cuma

İBM emekçilerine Türk-İş desteği

Sendikalaşma mücadelesini sürdüren IBM Türk emekçilerinin başlattığı plaza eylemi 8. haftasını geride bıraktı. Bir kez daha Yapı Kredi Plaza önünde toplanan IBM çalışanlarına, Türk-İş’e bağlı sendikaların genel merkez ve şube yöneticileri destek verdi.
Her hafta olduğu gibi 12.00’den itibaren plaza önünde toplanan IBM çalışanları, “IBM’de sendikal haklara saygı istiyoruz” pankartı ve taleplerinin yazılı olduğu dövizler açtılar. Burada konuşan Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Büyükkucak, IBM’de yaşanan sıkıntıların birçok yerde yaşandığını ifade etti. “Beraber yürüdük biz bu yollarda” propagandası yapan hükümet yetkililerinin sıra sendikal haklara gelince maç seyreder gibi baktıklarını belirten Büyükkucak, IBM yetkilileri ve hükümeti sendikal haklara saygı duymaya davet etti.
Hava-İş Genel Başkanı Atilay Ayçin ise AKP iktidarının örgütlü topluma tahammülü olmadığını ifade etti. Yıllardır sözleşme imzaladıkları Teknik AŞ’de yetkilerine itiraz edildiğini ve çalışanlar üzerindeki baskıların arttığını hatırlatan Ayçin, “Ya bizdensin ya değilsin diyenlere boyun eğmeyeceğiz” diye konuştu.
IMB çalışanları adına açıklama yapan Tez Koop-İş 2 No’lu Şube Başkanı Rabia Özkaraca, IBM çalışanlarının mücadelesinin kararlılıkla devam edeceğini belirterek, ortak mücadeleyi yükseltme çağrısı yaptı.
Sloganlarla sona eren eylemde, cumartesi günü Davutpaşa’da meydana gelen ve 23 kişinin yaşamını yitirdiği patlamanın yıl dönümü nedeniyle yapılacak eyleme ve 15 Şubat’ta krize karşı yapılacak mitinge çağrı yapıldı.
Eyleme Tek Gıda-İş, Basın-İş, Tez Koop-İş genel merkez yöneticileri ile Türk-İş’e bağlı sendikaların İstanbul şube yöneticileri de katıldı.