29 Ocak 2009 Perşembe

Ortalık bomba dolu ama depoda eksik yok

Ergenekon soruşturması çerçevesinde ardı ardına gerçekleştirilen operasyonlarda cephaneliklerin ortaya çıkarıldığı Ankara’da, yakalanma korkusu yaşayanlar ellerindeki bomba ve mühimmatlardan kurtuluyor. Yenimahalle’nin Batıkent semtinde iki ayrı arazide 30 bomba, 15 kutu M-16 ve 461 adet de Kalaşnikof mermisi bulundu.
9 Ocak’ta Gölbaşı yakınlarında 12 Ocak’ta da Sincan’ın Yenikent beldesinde bulunan mühimmatlar üzerinde parmak izine rastlanmaz iken, Türk Silahlı Kuvvetleri de silah depolarında eksik olmadığını tespit etti. Askeri Savcılık konuya ilişkin incelemesini eğitim ve tatbikatlar için birliklere verilen mühimmatları da içine alacak şekilde genişletti.
‘155 Polis İmdat’ hattını arayan bir kişi Batıkent Anıt İş Merkezi karşısındaki arazide, içinde askeri mühimmat bulunan bir poşet olduğunu bildirdi. Belirtilen adrese giden polis ekipleri, poşet içinde 7 adet el bombası, 3 adet tüfek bombası, 10 adet Lancaster bombası, 15 kutu (300 adet) M-16 mermisi buldu. Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından el konulan mühimmat incelenmek üzere Kriminal Polis Laboratuvarı’na götürüldü. Polise gelen bir başka ihbar ise yine Batıkent’e ilişkin oldu. Ergazi Mahallesi 1. Cadde’deki arazide inceleme yapan karakol polisi, poşet içinde 461 adet Kalaşnikof mermisi buldu. Sözkonusu mermiler, Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ekiplerine teslim edilirken bunların da incelenmek üzere polis kriminal laboratuvarına gönderildi.
Kriminal Polis Laboratuvarı’nın, 9 Ocak 2009’de Gölbaşı yakınlarında ve 12 Ocak 2009’da da Ankara’nın Sincan ilçesi Yenikent beldesi sınırlarındaki Zir Vadisi’nde bulunan bomba ve mühimmatlar üzerinde yaptığı parmak izi incelemesi de tamamlandı. Polisin mühimmatlar üzerinde herhangi bir parmak izine rastlamadığı öğrenildi.

Parmak izi bulunamadı
Mühimmatlara ilişkin olarak Genelkurmay Askeri Savcılığı’nın incelemesi ise sürüyor. Türkiye genelindeki tüm silah depolarındaki mühimmatların sayımı gerçekleştirildi ve eksik çıkmadı. Bunun üzerine Askeri Savcılığın, bulunan mühimmatların ‘sarf’ gösterilmiş olabileceği ihtimalinden hareketle eğitim ve tatbikatlarda kullanılan mühimmatlara ilişkin kayıtları da incelemesine dahil ettiği kaydedildi. Askeri Savcılığın incelemesini, titiz bir şekilde sürdürdüğü, mühimmatların kimler tarafından alıkonularak birlik dışına çıkarıldığını tespit için çalıştığı kaydedildi.
Bu arada dün İstanbul’un Sultangazi ilçesindeki boş arazide aralarında M-16 piyade tüfeğine ait fişeklerin de yer aldığı 900’den fazla mermi bulundu.
Radikal