26 Ocak 2009 Pazartesi

OCAK ŞEHİTLERİNİ DUİSBURG'DA ANDIK


Öfkeye dönüştüyse acılarımız

Sığmıyorsak kabımıza

Ve sevdalı olduğumuz halde

Uğrunda ölecek kadar

seviyorsak yaşamı

Unutma ki,

Gelecek güzel günler içindir.

Ve senle gülüm uzaksak birbirimize

Ayrılmamışçasına

Bil ki daha iyi sulamak içindir sevdamızı

Bekle şafağı

Bekle ki, sevdiğim

Tanyerinin kızıllığıyla

koşayım

Sana ve halkıma

Devrim yürüyüşümüzün onuru komünizm şehitlerimizi, bizlere devrettikleri mücadele bayrağı altında yüce görevlerimizin erleri olarak, devrime ve halka bağlılık andımızla 25 Ocak 2009’da Almanya –Duisburg’da andık. Bir yoldaşın saygı duruşuyla başlatıp,şehitlerimizi anma ve Onları anlamanın ne anlama geldiği üzerine konuşmasıyla devam eden anmada yoldaş konuşmasında, bugün devrim ve komünizm şehitlerimizi anarken, şehitlerimizin bizlere emaneti örgütümüzü gözbebeğimiz gibi koruyarak, şehitlerimizin bizlere armağanın onurunu yaşayarak, devrim ve sosyalizm savaşımında alnımız ak, başımız dik bildiğimiz yolda sapmadan yürüyebiliriz.

Şehitlerimizin davası, proletarya enternasyonalizmini yol gösterici ilke olarak alma, yalnızca yerkürenin Türkiye ve Kuzey Kürdistan parçasında devrimin ve sosyalizmin ve komünizmin zaferi için mücadele etmekle kalmaz, tüm dünyada her türlü gericiliğin yıkılması, sınıfsız ve sömürüsüz bir toplum düzeninin kurulması için de savaşma, savaşanları destekleme davasıdır. Şehitlerimizin yolu yolumuz, davaları davamızdır. Şehitlerimizi andığımız bugün insanlık, emperyalist barbarlığın ve vahşetin çizmeleri altında ezilmeye devam ediyor. İsrail siyonizmi eliyle Ortadoğuda halkalra gözdağı veriliyor, Emekçi yığınlar, savaşların, işkencenin, korkunun ve açlığın tahakkümü altında ‘ölümden beter’ bir yaşama razı edilmek isteniyor.

Bugün şehitlerimizi bir kez daha anarken, sevgili şehitlerimizin anısı önünde bir kez daha söz veriyoruz. Onların bıraktıkları bayrağa daha sıkıca sarılacak ve erdemleriyle donanararak , hata ve zaaaflarımızdan kurtularak mücadeleyi her bakımdan ileriye taşıyacağız. Söz size şehit yoldaşlar. Ocak şehitleri size söz, sizler rahat uyuyun ebedi yatağınızda. Zor günlerimizde olduğu gibi, zafer günlerimizde de hep aramızda, yüreğimizde ve yanıbaşımızda görevlerimizi denetler olacaksınız. Bütün sıcaklığımızla, kavgada yoldaşlığımızla yanımız da ve kavgamızdasınız.

Devrim davasında şehit düşmek ve tam da budur tarihin burçlarındaki ölümsüzleşmiştir Devrim ve komünizm şehitleri bunu yaptılar ve bize yürünecek devrimci yolu gösterdiler. Bizlerde şehit yoldaşlardan öğrenerek, daha bir inanç ve inatla savaşacağımıza söz veriyoruz sözleriyle konuşmasını bitirdi. Ardından örgütlü devrimci çalışmanın geliştirilmesi ve kitle faaliyetlerinin ileriye taşınması, kendi eksiklik ve zaaflarımızla hesaplaşılması için neler yapılması ve duyarsız, ilgisizlik ve geriye düşmeye karşı nasıl bir devrimci çıkış içinde olmalıyız tartışmasıyla anma etkinliğimiz sona erdi.


Devrim ve Komünizm Şehitlerimiz Ölümsüzdür!

Yaşasın Devrim ve Sosyalizm Mücadelemiz!


Almanya-Dusiburg’da DHB Okurları