29 Ocak 2009 Perşembe

İNGİLTEREDE ÜNİVERSİTELER İŞGAL EDİLDİ

İngiltere devletinin Siyonist İsrail'e seyirci kalmasına karşı üniversite işgaline başlayan öğrencilerin eylemi ülkenin dört bir yanına yayıldı. Onun üzerinde okulda işgal eylemi başladı. Gençler, talepler kabul edilene kadar işgallerini bitirmeyeceğini ilan etti

İsrail devletinin resmi olarak kınanması, siyonizmi finanse eden şirketlerden mal alınmaması ve üniversitedeki fazla araç ve gereçlerin Gazze’deki okullara gönderilmesi gibi taleplerle başlayan üniversite işgalleri yayılıyor. İşgal eylemi Manchester, Bradford, Cambridge, Leeds, Oxford, Newcastle, Warwick, SOAS, London School of Economics, King's College London, Essex, Birmingham, Sussex üniversitelerinde sürüyor, BBC Glasgow kanal merkezi de işgal edildi.

Öğrenciler, Başbakan ve Gazze için yardım kampanyası klibini yayınlamayan ve İsrail yanlısı haber yapan BBC televizyonuna kınama mektupları gönderdi.
Gençler üniversite idaresinden taleplerinin yerine getirilmesini istediklerini belirtti. İşgalin ayni zamanda SOAS, Londra Ekonomi Üniversitesi, King’s College London, Birmingham ve Essex Üniversiteleri ile dayanışma içinde olduğunu belirtti.

KGÖ’lü gençlerinde buluşmada yaptıkları açıklamada “Üniversitedeki işgaliniz yeni bir umut olmuştur ve duvarlardaki resimlerle anlattığınız Filistin halkının savaştaki dramı üniversitede bulunan diğer öğrencileri vicdanları ile yüzleştirmiştir. Acının, öfkenin ve umutsuzluğun sebebi bizler değiliz, sebebi faşist siyonizmdir, barbar emperyalizm ve kapitalizmdir. İşgal eyleminizi selamlıyoruz, direnişinizde bir an bile sekteye uğramamanızı diliyoruz.” dediler.

Gençlerin üniversite yönetimine bildirdikleri talepleri ise söyle:

* Sussex Üniversitenin resmî olarak, İsrail’in Gazze halkına, hastanelerine, okullarına, camilerine ve Birleşmiş Milletler barış alanlarına saldırısını ve Gazze’ye girmek isteyen yardım kuruluşlarına sistematik bir şekilde engel olunmasını kınayan bir mektubu İsrail devlet yönetimine iletmesi.

* Sussex Üniversitenin doğrudan veya dolaylı olarak Israil’i finanse eden suç ortakları ile olan anlaşmalarını iptal etmesi ve bunları Öğrenci Sendikasının yıllık raporunda işaretlenmesi.

* İsrail’i finanse eden bu şirketlerin mallarının üniversiteye alınmaması.

* Tubas Al-Quds Acik Öğretim Üniversitesinden ve İsrail askerlerince bombalanan Gazze Üniversitesinden olan toplam 6 öğrenciye burs verilmesi.

* Üniversitede bulunan fazla araç ve gereçlerin (bilgisayar, kitap, vs.) Gazze’deki okullara gönderilmesi ve bütün posta masraflarının üniversite tarafından karşılanması.

* Bu işgalin içinde bulunan ve destekleyen öğrenciler ile ilgili hiç bir yasal, finansal veya akademik sorunların çıkartılmamasını ve Öğrenci Sendikasının işgal boyunca giriş çıkışlarına izin verilmesi.