21 Ocak 2009 Çarşamba

İstanbul mitingleri birleştirildi

İstanbul’da Türk-İş’in ayrı, DİSK, KESK, TMMOB ve TTB’nin ayrı tarihlerde yapılacağı açıklanan mitingler, artan tepkiler nedeniyle birleştirildi. 15 Şubat’ta yapılacağı duyurulan ortak mitinge, tüm emek ve meslek örgütleri davet edildi.
Mitingleri birleştirmek üzere yapılan toplantıya Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu, DİSK Genel Başkanı Süleyman Çelebi, KESK Genel Başkanı Sami Evren katıldı. Türk-İş Ankara Genel Merkez binasında 3 sendika başkanının da bulunduğu bir toplantıdan sonra yapılan ortak açıklamada, “Türk-İş’in işten çıkarmalar başta olmak üzere küresel krizin bedelinin çalışanlara ödetilmesi yaklaşımını protesto etmek amacıyla 15 Şubat 2009’da İstanbul’da yapma kararı aldığı miting ile DİSK, KESK, TMMOB, TTB ile diğer emek ve meslek örgütlerinin aynı amaçla 22 Şubat’ta İstanbul’da yapmayı kararlaştırdığı miting birleştirilmiştir” denildi.
ETUC üyesi Türk-İş, DİSK ve KESK öncülüğünde yapılacak olan ve emek ve meslek örgütlerinin davetli olduğu mitingin 15 Şubat’ta İstanbul’da gerçekleştirileceği kaydedilen açıklamada, organizasyonla ilgili çalışmaların hemen başlayacağı, ayrıntılı bilgilerin de söz konusu konfederasyonların genel başkanları tarafından yapılacak ortak basın toplantısı ile kamuoyuna duyurulacağı vurgulandı