27 Ocak 2009 Salı

KAVGAMIZIN KIZIL ATLILARINI FRANSA-SEKONTEDE YAŞATTIK



Bir Ocak ayındayız yine. Kavgayı yüreklerinin derinliklerinde yeşerterek, toprağa düşenlerleyiz. Sizinleyiz. Sizi tanıştırıyoruz genç yüreklerle. Kavganın tam ortasında , karanlıkları aydınlatıyoruz. Ve siz oluyoruz kavganın en asi nehrinde sözleriyle konuşmacı yoldaşın saygı duruşuyla başlattığı Fransa-Sekontede şehitlerimizi anma etkinliği yoldaşın şehitleri anma ve anlamanın önemi üzerine yapmış olduğu konuşmayla sürdü. Yoldaş konuşmasında;
“ Ülkemizde işçi sınıfının politik öncüsünün gelişimini önlemek için burjuvazi değişik savaş hilelerine baş vurmuş, olmadık şiddet yöntemleri ile devrimci sosyalizmin bir çok parlak önderini ve örnek militanın imha etme yolunu tutmuştur. İmparatorluğun yüzlerce yıllık yönetim deneyinin mirasçısı burjuvazi gelişkin bir sınıf bilincine ve karşı-devrimci mücadele deneyimine sahiptir. Bir köpek gibi keskin bir burnu vardır ve iyi koku alır. Bilir ki, işçi sınıf ve geniş yığınlar bağımsız bir politik güç olarak örgütlenemezse, direnip karşı koyamaz ya da karşı koysa da ezmek zor olmaz. Daha küçük daha dar bir hedefe saldırarak, proletaryanın komünist öncülerini imha ederek, dağıtarak yığınlar üzerindeki baskı sürekli kılınabilir.
Ülkemizde devrimci sosyalizm, faşizmin azgın saldırıları altında gelişebilmek için büyük çabalar harcamış büyük fedakarlıklara katlanmışlar. Bu çabalar boş değildir, büyük bir davanın zaferi, ancak böylesine büyük özverilerle hazırlanalabilir. Faşizm devrimci ve sosyalizmin en iyi militan ve önderlerinin kanını dökmek ve yok etmek için alçakça cinayetler işlemekten geri durmamıştır. Bu çok iyi biliniyor; bir başka şey daha var, devrimci sosyalizm daha da iyi önderler ve militanlar yetiştirmeyi başararak gelişip güçlenecektir. Devrimci sosyalizmin şehitlerinin kanlarıyla sulanan bu mücadele toprağı proletaryayı zafere götürecek, Öncüsünü yaratacak, daha çok Önder ve militanlar yetiştirererek düşenleri yeri doldurulacaktır.
Marksizm-Leninizm'le donanmış, işçi sınıfının kurtuluşu davasına tutkuyla bağlı, bükülmez önderler ve örnek militanlar kavgada yaşamlarını ortaya koyarken gözleri geride değildi. Davaları, yoldaşları ve daha sonraki devrimci kuşaklar tarafından zafere götürecek komünist hareketin önder ve kadrolarının yüreklerinde ve bilinçlerinde her an yankılanması gereken, ölmez vasiyetlerdi.
İşte onları anmanın ve onlara layık olmanın yolu; mücadelelerinden ve deneylerinden öğrenmek; daha da iyi önderler ve militanlar olmak, davalarını zafere götürmek için sarsılmaz bir tutku, çoşku ve özveriyle teorik ve pratik devrimci çalışmayı yorulmaksızın sürdürmek.

Devrim ve komünizm şehitleri Ölümsüzdür
Faşizmi devrimle ezeceğiz !
Yaşasın devrim ve sosyalizm mücadelemiz !
DHB Fransa- Sekonte Taraftarları