10 Nisan 2010 Cumartesi

Deniz Feneri sanal bağış topluyor

Deniz Feneri Derneği, devlet bankaları Vakfıbank ve Ziraat aracılığıyla bağış toplamaya başladı. Her iki bankanın internet sitelerinde sanal ortamda Deniz Fenerine bağış seçenekleri bulunuyor.

Yüzyılın yolsuzluğu olarak anılan ve Almanya’da yöneticileri mahkum olan Deniz Feneri Derneği, şimdi de devlet bankaları Vakıfbank ve Ziraat Bankası aracılığıyla bağış toplamaya başladı. Her iki bankanın internet sitelerinde, sanal ortamda Deniz Feneri Derneğine bağış seçenekleri bulunuyor.

Derneğin bu girişimini MHP Adana milletvekili Yılmaz Tankut, TBMM gündemine taşıdı. Başta gurbetçiler olmak üzere vatandaşların yardımseverlik duygusunu istismar eden yöneticilerinin aklanmadığı bu süreçte derneğin ciddi güven kaybına uğradığını belirten Tankut, “Bankaların internet sitelerinde bu derneğe bağış yapma seçeneği sunuluyor. Bu kabul edilemez’’ dedi.

BAŞBAKAN’A SORDU
Konuyu TBMM gündemine getirerek Başbakan Erdoğan’ın istemiyle yazılı soru önergesi de hazırlayan Tankut, şu soruları yöneltti:

- Deniz Feneri Derneği’ne devlet bankalarının internet sitelerinden halen bağış imkanı sağlanıyor olmasından haberiniz var mıdır?

- Bu durum doğru, haklı, meşru ve ahlaki midir? Haberiniz yok ise, bu uygulamaya bir an önce son verilmesi hususunda ilgili kurumlara talimat vermeyi düşünüyor musunuz?

- Deniz Feneri’ne bağış yapılmasına aracılık eden devlet ve özel bankalar hangileridir? Bağış toplanmasının engellenmesini düşünüyor musunuz?”