11 Nisan 2010 Pazar

Emekli faşistler rahatsız

39 "darbe mağduru ülkücü", AKP'nin Anayasa değişikliklerine destek için deklarasyon yayınlamış. Zaman gazetesi de fırsatı kaçırmamış...

Cemaatten sivil toplum örgütü, şakirtten entellektüel, cahilden köşe yazarı, liboştan akademisyen, yobazdan akil adam, sümüklülerden karizmatik önder, yarı yaşında bir çocukla evlenip kafasını kapatanlardan demokrat siyasetçi, türbandan özgürlük bayrağı, tuvalet kağıdından gazete, gazeteden mızraklı ilmihal olunca katillerin reformist olmasına şaşırsak herhalde bize saf gözüyle bakarlar.

Cemaatin "amiral gemisi" Zaman, bir süredir Tayyip'in anayasa hapını yutturmak için bir strateji izliyor.

"Sol"u tavlama işini Taraf'a ve Ufuk Uras taifesine bırakan Zaman, istatistiksel olarak daha kritik gördüğünden olsa gerek, faşistleri ikna turları düzenliyor. Katil Muhsin Yazıcıoğlu'nu indiriyorlar manşetten, cümle faşisti manşete koyuyorlar. Sıkıştıkları anda nöbetçi "sevgili" faşist Mümtaz'er Türköne yazısıyla, röportajıyla imdada yetişiyor.

Cemaatin cerahatinin yeni numarası "emekli faşistler rahatsız" kampanyası düzenlemek. İddia o ki ülkücüler 12 Eylül'den feci derecede mağdur olmuş, öyle mağdur olmuş ki solcuların çektikleri vız gelir tırıs gidermiş. Bu nedenle, bilcümle ülkücüler damarlarında dolaşan demokratik cevherin gereği üzerlerine düşen görevi yapmalılar, bu sivil hapı yutmalılarmış.

Geçmişinde "komandolar" olan, Kürtlerimize, solcularımıza kan kusturan özel harekatçıların tıpkı onlar gibi kafalarını tokuşturduğu bu hareket, ülkemizin sivilleşmesinde üzerine düşeni yerine getirmelidir elbette ki. Hatta elinden geleni ardına koymamalıdır!

Bu bağlamda zaten ilk adım atılmış ve bu mağdur emekli faşistler hareketi kitlesel biçimde tepkisini koymuş. Ama ne hikmetse okeye dördüncü arayan üç kişi gibi 39 kişi kalıvermişler. Bu mağdurların sözcüsü olarak da çok doğru bir "kampanya yüzü" tercih edilmiş: Ökkeş Şendiller.

Maraş Katliamı'nın mimarı Şendiller'den, Alevi açılımı tarafından kusulduktan sonra akacak demokratik mecra arayan Şendiller'den bahsediyoruz.

Şendiller demiş ki: "Yeni bir sivil anayasa yapılmasından yanayız. 12 Eylül acısını hücrelerine kadar yaşamış insanlar olarak, millete zorla kabul ettirilmiş bir anayasanın değiştirilmesinin millî irade bakımından önemine binaen, arkadaşlarımızla bir deklarasyon hazırladık."

Destekleyen isimler arasına kısa zamanda Mehmet Ali Ağca, Oral Çelik ve Haluk Kırcı da eklenmelidir. Mağduriyetleri hepimizin hala gözlerini yaşatmaktadır. Listenin başına da Muhsin Yazıcıoğlu, Abdullah Çatlı, Albay Türkeş, Mehmet Gül gönüllerin mağduriyet şampiyonları olarak yazılmalıdır.

Bu açıklamaları kayıt altına alırken yeni anayasanın adını da bu sayede koymuş oluyoruz: Şendiller Anayasası.

Dün Arınç'ın yoldaşı olanlar, Şendillerle ve şürekası ile de yoldaş olmuş oluyorlar. Ne diyelim, hayırlı olsun! (Kaynak: soL postaL)