12 Nisan 2010 Pazartesi

Samsun'da Ahmet Türk'e atılan yumruğun faturasını Valilik emniyete kesti

Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırı sonrası Samsun Valiliği, Samsun Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ve Asayiş Şube Müdürü Murat Altan'ı görevden aldı.

Habertürk muhabiri Bayram Ok'un haberine göre; Samsun Valiliği, Samsun İl Emniyet Müdür Yardımcısı ile Asayiş Şube Müdür Yardımcısı'nın görevlerinden uzaklaştırıldığını açıkladı.

Samsun Valisi Hasan Basri Güzeloğlu yaptığı yazılı açıklamada, kapatılan DTP'nin eski Genel Başkanı Ahmet Türk'e yapılan yumruklu saldırıyla ilgili olarak İl Emniyet Müdür Yardımcısı Cemal Issı ve Asayiş Şube Müdür Yardımcısı Murat Altan'ın görevden alındığını belirtti.

Valilik tarafından yapılan açıklama şöyle:

Soruşturma sürüyor
"12 Nisan 2010 tarihinde ilimizde gerçekleşen ve kapatılan DTP'nin genel başkanı Ahmet Türk'e yapılan saldırıyla ilgili olarak yürütülen soruşturma çerçevesinde İl Emniyet Müdür Yardımcısı 2. Sınıf Emniyet Müdürü Cemal Issı ve Şube Müdürü 4. Sınıf Emniyet Müdürü Murat Alkan, valiliğimizce görevden uzaklaştırılmıştır. Soruşturma idari ve adli olarak çok yönlü sürdürülmektedir."

Atalay iki müfettişi görevlendirdi
İçişleri Bakanı Beşir Atalay, Ahmet Türk'e Samsun Adliyesi çıkışında yapılan saldırının araştırılması için iki Mülkiye Başmüfettişi görevlendirdiğini açıklamıştı.