1 Ocak 2009 Perşembe

Yeni yılda da direnecekler

BM Turk, Desa Deri ve Kızılay Kan Merkezi’nde sendikalaşmak için direnen işçiler, yaptıkları ortak eylemle tüm işçileri onurlu bir gelecek için mücadeleye çağırdılar. Sendikalaştıkları için işten atılan işçiler, hep birlikte öğlen paydosunda plazalardan çıkan beyaz yakalı emekçilere seslenerek, emeğe ve geleceğe sahip çıkmak için, yarın iş güvencesinin olduğunu bugünden söyleyebilmek için mücadelelerine destek olmaya çağırdılar.
“Yaşasın sınıf dayanışması”, “Birleşe birleşe kazanacağız”, “Atılan işçiler geri alınsın” ve “Zafer direnen emekçinin olacak” sloganlarının atıldığı eylemde konuşan Tez- Koop İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Sinan Kahraman, esnek, güvencesiz ve adil olmayan çalışma koşullarının ve taşeronlaştırmanın giderek yaygınlaştığı bilişim sektöründe verdikleri sendika mücadelesinde, aynı hedef doğrultusunda mücadele eden tüm emekçilerle çarşamba günleri omuz omuza olmayı sürdüreceklerini söyledi.
Deri-İş Genel Başkanı Musa Servi de, Desa’da verdikleri sendikalaşma mücadelesini anlatarak örgütlenmenin önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. Bu nedenle sınıf dayanışmasının yükseltilmesi gerektiğine dikkat çeken Servi, tüm yurttaki direnişlerin merkezileştirilmesi çağrısında bulundu.
Desa fabrikası önünde 180 gündür direnen Emine Aslan da, umutlarını yitirmeden direnmeyi sürdürdüklerini belirtti. Geleceğe umutla bakan herkesin mutlaka kazanacağını dile getiren Aslan, mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyledi.
Soğuk havaya rağmen IBM önünde onurlu bir gelecek için birlikte olduklarını aktaran Kızılay Kan Merkezi çalışanlarından Funda Keleş, bu duygunun verdiği mutlulukla yeni bir yıla girdiklerini ve yeni yılda da bu birlikteliği sürdüreceklerini ifade etti