12 Şubat 2009 Perşembe

15 ŞUBAT KADIKÖY MİTİNGİNE ÇAĞRI BİLDİRİLERİ DAĞITILDI


Gaziosmanpaşa merkez de "İşsizliğe ve Yoksulluğa Karşı Birleşik Mücadele İçin Emek ve Demokrasi Mitingi"ne çağrı bildirisi dağıtıldı. GOP Emek Paltformu bileşenleri 11 Şubatta Küçükköyde emekçileri mitinge çağıran bildiri dağıttı.Patronlar bildik bileli krizdeler. İşçi çıkartmak, ücretleri düşürmek, daha çok kar etmek için her zaman krizdeyiz derler. 1970'li, 80'li, 90'lı yıllar gibi 2000'li yıllar da kriz yıllarıydı ve patronların karları arttıkça krizleri de arttı!

Oysa emekçiler ve yoksul halk için iyi gün nerdeyse hiç olmadı. Her zaman işsizlik tehdidi altında kaldık. Zamların altında ezildik. Ücretlerimiz düşük kaldı.
ugün de sermayenin ağzından çıkan ilk söz "krizdeyiz, ödemelerimiz var" oluyor. Yani işten çıkartmalar artıyor, zamlar karşısında ücretlerimiz eriyor, çalışma koşullarımız ağırlaşıyor. Patronlar ve AKP hükümeti kriz karşısında ortak bir şekilde el birliği yaparak krizin faturasını işçi ve emekçilere ödetiyorlar. IMF ve Dünya Bankası da borç baskısı altında krizi derinleştiren emperyalist talan örgütleri olarak karşımızdadır. AKP hükümeti IMF ile anlaşma imzalayarak özel sektörün 152 milyar dolarlık borcunu üstlenerek faturayı emekçiye kesiyor.
İşçiler ve emkeçiler krizin yükünü üstlenmemek için sesleeini yükselterek güçlerini alanlarda birleştirmelidirler. 15 Şubatta Kadıköyde olalım, krize karşı emekçilerin gücünü oratya koyalım.
İstanbul DHB Okurları