28 Şubat 2009 Cumartesi

TSK, Türk’ü hedef gösterdi

Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak, Meclis’te Kürtçe konuşan DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’e karşı yargının harekete geçmesinin “doğal bir husus” olacağını savundu.
‘YARGI HAREKETE GEÇMELİ’
Genelkurmay Başkanlığı’nın haftalık bilgilendirme toplantısında konuşan Genelkurmay İletişim Daire Başkanı Tuğgeneral Metin Gürak’ın gündeminde, DTP Genel Başkanı Ahmet Türk’ün Meclis’te yaptığı Kürtçe konuşma ve TRT’nin Kürtçe yayını vardı. Gazetecilerin Ahmet Türk’ün Meclis’te yaptığı konuşmaya ilişkin sordukları soruyu cevaplayan Gürak, “Türkiye Cumhuriyeti bir hukuk devletidir. Herkesin Anayasa ve yasalara uygun şekilde hareket etmesi gerekir” dedi. Gürak, konuşmasının devamında sarf ettiği, “Hukuk devletinde yasalara aykırı hareket edenler karşısında yargının harekete geçmesi de doğal bir husustur” sözleri ise ‘Asker, yargıyı, Ahmet Türk hakkında işlem yapmaya çağırıyor’ yorumuna neden oldu.
TRT’NİN KÜRTÇE YAYININA YEŞİL IŞIK
Gürak, toplantıda ayrıca, TRT’nin Kürtçe yayınına da değindi. ‘Çeşitli kültürel açılımların yapılabileceğini’ söyleyen Gürak, “Üniter devlet ve ulus devlet yapısına zarar vermeyecek şekilde devlet kültürel açılımlar yapabilir” şartını koştu.