8 Şubat 2009 Pazar

UMARTESİ ANNELERİ YİNE GALATASARAY’DAYDI

Kiminin oğlu, kızı kaybedildi. Kiminin eşi, kardeşi, yakını evden çıktı ve bir daha geri dönmedi. Emniyete yapılan başvurular yanıtsız kaldı. Alınabilen tek cevap “Bizde yok” oldu. Görgü tanıklarına, yapılan itiraflara rağmen, devlet ‘kayıpları’ kabul etmedi. Kabul edilmese de işkenceyle öldürülen ‘kayıplar’ın sayısı 10’ları, 100’leri buldu.
Onlar, kayıplarının bulunması, sorumluların yargı önüne çıkarılması için oturdular çocuklarının fotoğrafları ve kırmızı karanfilleriyle. Her hafta Galatasaray’da bir araya gelen ve eylemin sonunda soluğu nezarette alan Cumartesi Anneleri, yıllara ve polis şiddetine meydan okudu. Kararlılıkları rakamlara yansıdı. İHD verilerine göre 1994’te 328 olan kayıp iddiası, 1995’te 220’ye düştü. Daha sonra da 194’e, 66’ya, 29’a...
ELLERİ YAKALARINDA
Kenan Bilgin, Hasan Ocak, Rıdvan Karakoç, Fehmi Tosun, Ali İhsan Dağlı, Düzgün Tekin, Hasan Gülünay, İsmail Şahin, Hüseyin Taşkaya, Murat Yıldız, Ferhat Tepe...ve daha birçoklarının annesi, eşi, kardeşi, çocuğu, bu hafta ara verdikleri eylemlerin ikincisini gerçekleştirdiler. Ve elleri, bir daha bırakmamacasına şimdi de Ergenekoncuların yakasında. Daha önce kayıplarını isteyen Cumartesi Anneleri ve kayıp yakınları, şimdi kayıp dosyalarının Ergenekon davasına dahil edilmesini de istiyor.
‘FAİLLER ERGENEKONCULAR...’
PKK’ye yardım etmekle suçlanan iş adamlarından biri olan ve faili meçhul cinayete kurban giden Savaş Buldan’ın eşi DTP Iğdır Milletvekili Pervin Buldan, dün de mücadele arkadaşlarıyla birlikteydi. “Tam da failler belli olmuşken, tam da Ergenekon davasında yargılanırken, bizlerin burada bir kez daha bu insanların mutlaka cezalandırılması gerektiğini haykırmamız, bizim açımızdan çok önemli” diye konuştu. Eyleme katılan ÖDP İstanbul Milletvekili Ufuk Uras da kayıp yakınlarının mücadelesine destek verdiğini belirtti.