8 Şubat 2009 Pazar

Tuzla'da bir işçi daha hayatını kaybetti

Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde yaşanan ölümlere bir yenisi daha eklendi. Tersane bölgesinde meydana gelen kaza da bir işçi hayatını kaybetti.

Edinilen bilgiye göre, Tuzla Tersaneler Bölgesi'nde bulunan Dentaş Tersanesi'nde yaşanan kazada bir tersane işçisi hayatını kaybetti. Bir geminin inşaatı sırasında ambar kapaklarının arasında kalan Selim Sevgili (30) isimli taşeron firma işçisi yaralandı. Olay yerine çağrılan ambulansla hastaneye götürülen ağır yaralı Sevgili, yolda hayatını kaybetti. Evli ve 2 çocuk sahibi olan Sevgili'n cenazesi Tuzla Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Tersaneye kapatma cezası verilmişti

Dentaş Tersanesi, geçtiğimiz yıl sık sık yaşanan işçi ölümleri ile gündeme gelmiş ve müfettişler tarafından yapılan inceleme sonucunda hatalı bulunarak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından 5 gün süre ile kapatılmıştı. Müfettişler tarafından hazırlanan raporda, 'Elektrik teması, yüksekten düşme, basınç artışı, patlama ve kimyasal parlama-patlama, boğulma ve zehirlenme risklerinin tespit edildiği tersaneden, '4857 Sayılı İş Kanunu'nun 79. Maddesi ve bu maddeye dayanılarak çıkartılan işyerlerinde iş durdurulmasına ve iş yerinin kapatılmasına dair yönetmeliğin 10. Maddesi gereğince iş yerinde tespit edilen rapordaki noksanlıkların tamamının giderilmesi' istenmişti.