18 Şubat 2009 Çarşamba

DIYARBAKIRDA POLIS DTP YURUYUSUNE SALDIRDI

Turgut Özal Bulvarı’ndaki DTP Binası önünde toplanan DTP’li grup, slogan atarak Koşuyolu Parkına kadar yürüdü. Grupla birlikte, DTP Diyarbakır Milletvekili Aysel Tuğluk, DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Baydemir de katıldı.
Burada parti otobüsünün üzerinde halka hitap eden Türk, 2 gün önce Diyarbakır’da yaşananları protesto etmek için burada olduklarını ifade ederek, "Kardeşlerimiz canlarımız yaralandı. Onlara geçmiş olsun demek için aranızdayız" dedi.
Zulmün sonu olmadığını öne süren Türk, şöyle konuştu:
"Bu halk özgürlüğüne, mücadelesine, demokrasiye, kimliğine düşkün. Bizden isteği bu. Bunu her dönemde dile getirdik. Bunun için de çözümün diyalogdan geçtiğini, barıştan geçtiğini, gerginlik istemediğimizi binlerce kez ifade ettik. Ama birileri zannediyor ki, gerginlik yaratarak terörize ederek, sopa ve zulüm politikası ile sindirerek, bu ülkeyi yöneteceğine inanıyor. Buna imkan yok. Bu halk buna izin vermez. Buna taviz vermez."
Türk, Diyarbakır’da yaşananlardan dolayı Başbakan’dan özür beklediklerini ifade ederek, "21 Şubatta Sayın Erdoğan Diyarbakır’a gelecek. Buyursun gelsin. Ona itirazımız yok. Ama yıllardan beri kimliği, özgürlüğü, demokrasi mücadelesi ve barış için bugün meydanlarda olan halka ne diyecek. Biz isteriz ki bu ülkenin farklılıklarını kimliğini, özgürce kullanabileceği bir anlayışıyla bir mantıkla buraya gelsin" diye konuştu.
Konuşmanın ardından grup dağıldı. Ancak grup arasından bazı kişiler AK Parti Bağlar İlçe Başkanlığı binasına taş attı. Polis müdahalede bulunarak grubu dağıttı.(aa)