21 Şubat 2009 Cumartesi

Kadıköy’de ‘Kadın İşçi Şenliği’

oplumsal Araştırma ve Eğitim Merkezi’nin (TAREM) Hava-İş, Petrol-İş, Tek Gıda-İş sendikalarının çağrısıyla 15 Kasım 2008 tarihinde düzenlediği "Kadınlar Krizi Konuşuyor" sempozyumunun ardından sonuç bildirgesine imza atan Türkiye Basın, Yayın, Grafiker ve Ambalaj Sanayi İşçileri Sendikası (Basın-İş), Birleşik Metal İşçileri Sendikası (Birleşik Metal-İş), Devrimci Sağlık İşçileri Sendikası (Dev Sağlık-İş), Türkiye Kundura Sanayi, Deri ve Deriden Yapılan Giyecek Dahil Her Türlü Eşya Yapımı, Saraciye Debagat İşçileri, Kürkçülük, Tutkal Sanayi ve Bağırsak İşleme Yerleri İşçileri Sendikası (Deri-İş), Türkiye Sivil Havacılık Sendikası (Hava-İş), Cam, Çimento, Seramik ve Toprak Sanayi İşçileri Sendikası (Kristal-İş), Türkiye Petrol Kimya Lastik İşçileri Sendikası (Petrol-İş), Türkiye Tütün Müskirat Gıda ve Yardımcı İşçileri Sendikası (Tek Gıda-İş), Türkiye Ticaret, Kooperatif, Eğitim, Büro ve Güzel Sanatlar İşçileri Sendikası (Tez-Koop-İş) 8 Mart öncesinde “Kadın İşçi Şenliği" düzenliyor.

7 Mart 2009 Cumartesi günü gerçekleştirilecek şenlikte Petrol-İş üyesi mecaplast işçilerinin oluşturduğu Mecaplast İşçi Tiyatrosu Dario Fo’nun ‘Japon Kuklası’ isimli oyununu sergileneceği şenlik Kadıköy Aktaş Düğün Salonu’nda saat 14.00-19.00 arasında gerçekleştirilecek.

Günyüzü Müzik Topluluğu ve Nurcan Eren de şenlikte sahne alacaklar. Diğer yandan şenliğe Iraklı kadın sendikacılar da katılım sağlayacaklar.

Çeşitli işkollarında grev ve direniş süreci yaşayan kadın işçilerin de yer alması beklenen ‘Kadın İşçi Şenliği’ 8 Mart’a hazırlık amacıyla yapılıyor.