26 Şubat 2009 Perşembe

‘Tanırım dürüst biri’

Adalet Bakanı Mehmet Ali Şahin, ilginç değerlendirme ve tespitler yapmaya devam ediyor. Antalya’da yaptığı konuşmada ‘bize oy vermezseniz hizmet alamazsınız’ demeye getiren Şahin, dün de yolsuzluktan tutuklu bulunan bir belediye başkanı için ‘tanırım dürüsttür’ dedi.
Şahin, Bakanlığa gelişi sırasında gazetecilerin Akfırat Belediyesi’ndeki vekaletnamesi ile Antalya Gazipaşa’da yaptığı konuşmaya ilişkin sorularını yanıtladı. Bakan Şahin, CHP İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun söylediklerini televizyondan izlediğini belirterek, gözaltında bulunan belediye başkanı ile ilgili isim vermeden, “Bahis konusu belediye başkanı dürüst, yetenekli, çalışkan bir belediye başkanı olarak, daha önceden tanıdığım bir arkadaşımdır. Akfırat’ta da ondan başkasını tanımam” dedi.
YOLSUZLUKTAN TUTUKLU
“Ben, bir yıl olmuştur bu vekaletnameyi vereli. Ama daha sonra bir suç nedeniyle ciddi bir isnat nedeniyle şu anda tutuklu bulunuyor. Yani bu arkadaşımızın bu ithamlara muhatap olduktan sonra verilmiş bir vekaletname değil” diyen Şahin, Hilmi Yıldız’ın da çalışkan bir arkadaşı olduğunu söyledi.
Şahin konuşmasına şöyle devam etti: “Benim dürüst, yetenekli, çalışkan bir belediye başkanı olarak, daha önceden tanıdığım bir arkadaşımdır. Akfırat’ta da ondan başkasını tanımam. Hikayeyi daha önce anlatmıştım. Formula 1 yarışları için gittiğim Akfırat’ta Ayhan Bermek’in orada bir yazlığı var. Öğle yemeğine davet etmişti, çok güzel bir bahçesi vardı. Buralarda böyle şey var mı?, deyince gelişti işler. ‘Burada buluruz’ deyince, böyle bir süreç başlamıştı. Ben Ankara’dayım, Akfırat’ta Ayhan Bermek gibi bir şey yapmayı önce hayal ettim ama sonradan vazgeçtim. Olay bundan ibaret. Vekaletim onda kalmış.”
CEZASINI HALK VERİR
Bakan Şahin, Antalya’da yerel seçim kampanyasında yaptığı konuşmadan sonra muhalefetten istifa çağrıları geldiğinin anımsatılması üzerine de şöyle dedi: “Bizler aynı zamanda siyasiyiz. Ben Adalet Bakanı’yım ama aynı zamanda bir siyasi partinin mensubuyum ve o siyasi partiden milletvekiliyim. Antalya’da katıldığım toplantılar siyasi toplantılardır. Seçime gidiyoruz. Tabii ki belediye başkan adaylarını desteklemek için bulunuyorum. Açıklama halk tarafından değerlendirilecek. Yanlış bir değerlendirmede bulunmuşsam, halkımızın sağduyusuna güvenin, bunun cezasını verir.
HİLMİ YILDIZ KİMDİR

Tuzla’ya bağlı Akfırat Belde Belediyesi’nin AKP’li eski Başkanı Hilmi Yıldız Ocak 2009’da polisin yaptığı bir operasyonla gözaltına alındı. Gözaltının altında yatan neden ise Formula 1 pistinin yarattığı 20 milyon TL’lik rant kavgasıydı. Pistin yapımının ardından çevrede bulunan araziler birdenbire değer kazandı. Akfırat Belediyesi’ne yapılan operasyon da bunun üzerine geldi. Mehmet Ali Şahin’in vekaletinin bulunduğu Akfırat Belde Belediye Başkanı Hilmi Yıldız ve beraberinde 40 kişi ‘ihaleye fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik, tehdit, adam yaralamak, adam kaçırmak, yolsuzluk, irtikap” gibi nedenlerle gözaltına alındı. Yakalananların ev ve işyerlerinde 3 adet M16’ya benzeyen av tüfeği, biri Glock olmak üzere 6 adet tabanca, 145 mermi, 2 adet ruhsatsız av tüfeği, bir gece görüş dürbünü, bir adet kılıç ele geçirildi. Hilmi Yıldız, ‘ihaleye fesat karıştırmak, evrakta sahtecilik, yolsuzluk’ gibi nedenlerden dolayı tutuklandı.