24 Mayıs 2009 Pazar

Bolu’da Kürt öğrencilere linç hazırlığı

Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bahar Şenliklerinde meydana gelen olayda 4 Kürt öğrenci ülkücü gruplar tarafından darp edildi.


Edinilen bilgilere göre, dün Bolu Abant İzzet Baysal Üniversitesi Bahar Şenliklerinde Kürt öğrenciler ile ülkücü olduğu belirtilen bir grup öğrenci arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Kısa sürede büyüyen olay Kürt öğrencilere linç girişimine dönüştü.

Çıkan arbedede 4 Kürt kökenli öğrenci yaralanırken yaralı öğrenciler tedavi edilmek üzere gittikleri İzzet Baysal Tıp Fakültesi'nde darp raporu alamadıklarını belirttiler.

Ülkücü gruptan da bir kişinin yaralandığı olyların ardından çevre ilçe ve illerden ülkücü grupların Bolu merkezine akın ettiğini ve şehir merkezinde Kürt öğrenci aradıklarını belirten üniversite öğrencileri hayati tehlike yaşadıklarını ifade ettiler.

TOPLU KIYIM TEHTİDİ

Olaylarla ilgili açıklama yapan öğrencilerden A.R, "Şuan tüm arkadaşlarımız evlerine kapanmış durumda. Bahar şenliklerine de katılamıyoruz. Bize yönelik büyük bir linç kampanyası başlatıldı. Önlem alınmazsa evlerimize de saldırı düzenlenebilir. Şehir merkezinde araçlarla ve yaya bir şekilde Kürt öğrenci aranıyor. Bize ‘toplum kıyıma uğratacağız sizi’ şeklinde tehtitte bulunuyorlar" şeklinde konuştu.

Bolu'da eğitim gören doğulu Kürt öğrencilerin aileleri çocuklarının durumu hakkında endişeli.

ANF / 23.05.09