13 Mayıs 2009 Çarşamba

“VE ÇELİK SUYUNU ALDI" İBRAHİM KAYPAKAYA'YI ANMA ETKİNLİĞİNDE BULUŞALIM..!


“ O yürek’ ki
Vartinik’ te
Munzur’da,
Nurhak’ta Örsle
çekiç arasın da
Ve toprakta
Yoğrularak sertleşmiş,
Sığmıyordu kabına
Çoşkun, inadına
Ve sabırlı
Şimdi suskunluğuna
Bakmayın
O yaşıyor
Cıvıl cıvıl bahar seli gibi
Aramızda,
Yüreklerde,
Yarına ulaşmak için
Gözlerinin içi gülen
Çocukların neşesinde
Önümüze rehber olan
Bayrağın kızıl renginde
Yaşıyor yaşacak”

Değerli işçiler, emekçiler, yoldaşlar. .

36. yıl önce, yani 1973 yılının 18 Mayıs’ında bahar yaprak döktü, Mayıs buza tuttu bir komünist yiğidin yüreğinde ve Mayıs, üzerine dökülen kara yazılarla bir kez daha utandı “kaderci” lerin kara sayfalarından, boynunu büktü dağlar... Dağların boynu büküklüğü, “aşkın gözyaşı” nın gözyaşı dökmesi, 24 yaşındaki genç ve yiğit bir komünist önderin zemheri gecelerinde kardelence açıp güneşe gömülmesindendir.

Ama Mayıs isyan etmeyi de öğrendi, şaha kalktı, kartal gibi yücelere çıktı, buluştu gökyüzüyle...
.
1 Mayıs, 6 Mayıs, 18 Mayıs ve 31 Mayıs Mayıs, mücadelelerin ayıdır. Mayıs ölümüne direnişlerin ayıdır. Mayıs, şehitlerin ayıdır. Yaşam, ölüm ve direniş Mayıs'la iç içe geçmiştir. Teslimiyete karşı direniştir, ihanete karşı ölümü severek direnmektir mayıstır. Ölüme karşı, ölüme başkaldırıdır, yaşamak adına Mayıs.

Dünya ve Türkiye, Kuzey Kürdistan devrim tarihinde onurlu mücadelenin, teslim olmamanın, direncin, zaferin ayı olarak önemi büyüktür Mayıs'ın.Yerküremizde devrim ve sosyalizm kavgasının zafer yürüyüşünde tarihsel önemde günlere sahiptir Mayıs, 1 Mayıs, 6 Mayıs, 18 Mayıs, 31 Mayıs vb. gibi tarihler, birer kilometre taşı, bir dönemecin aydınlık şavkı, zifiri karanlığa karşı yakılan kızıl ateştir. Dünyamızın emek ordusunun sokaklara çıkıp, kapitalizme karşı emeğin bayramını kutladığı aydır Mayıs, idamlı gecelerde, idam gecelerin kavgayı tutuşturduğu aydır Mayıs. Nurhak'larda direnişin türkülerinin söylendiği aydır Mayıs.
.
Ve 18'inde,çeşitli milliyetlerden Türkiye proletaryasının komünist önderi İbrahim KAYPAKKAYA yoldaşın işkencede "Ser Ver, Sır Verme" geleneğini yaratan kızıl direnişin meşalesini yaktığı aydır Mayıs.

Ve Mayıs, kendisini, ezenlere ve sömürülenlere karşı yüceltenlerden olan komünist önder İbrahim KAYPAKKAYA ile gururlandı Diyarbakır zindanında!
.
Başı dik Mayıs’ın, gururla bakıyor diğer aylara, İbrahim’le doruklaştı ve burjuvazinin korkusunun zirvesi oldu Mayıs...
.
Onun için siz işçileri emekçileri, devrimcileri ve yoldaşları: "VE ÇELİK SUYUNU ALDI İBRAHİM KAYPAKAYA'YI ANIYORUZ" etkinliğinde buluşmaya çağırıyoruz.

PROGRAM:
ALİ ASKER
SEVİNÇ ERALATAY
AŞIK GÜLABİ
NURETTİN RENÇBER
ŞİİR
DİA
KONUŞMA

ADRES: SALLE POLYVALENTE
54570 FOUG-TOUL-NANCY-FRANSA
GÜN:17. MAYIS.2009
SAAT:1500-23.oo
GİRİŞ: 15 EUR0
GECE TERTİP KOMİTESİ

www.halkinbirligi.net