27 Mayıs 2009 Çarşamba

Devrimci Demokrasi’ye kapatma

(26.05.09) – Sol-sosyalist basın yayın organlarına dönük yeni bir saldırı Devrimci Demokrasi gazetesinin 20-31 Mayıs 2009 tarihli 154. sayısı hakkında 1 aylık kapatma kararıyla kendini gösterdi.

Kapatma kararına gerekçe olarak da “terör örgütünün propagandası yapmak” gösterildi.

“Kürt sorununda iyi şeyler olabilir mi?” manşetiyle çıkan ve kapağında, “HKO gerillaları ile kolluk güçleri çatıştı” haberinin yer aldığı Devrimci Demokrasi gazetesi kapatma kararına ilişkin yaptığı yazılı açıklama ile kararı protesto etti.

Kapatma kararına ilişkin yazılı açıklama yapan Devrimci Demokrasi gazetesi devletin saldırılarını ve sömürü politikalarını teşhir eden, farklı ses çıkaran muhalif basının, dün olduğu gibi bugün de faşist baskılara maruz kaldığını belirtti.

Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“Devrimci Demokrasi gazetesi olarak sömürücü sınıfların her türlü saldırısına karşı mevzimizi güçlendireceğimizi, devrim ve demokrasi mücadelesini yükselteceğimizi, demokratik hakları için mücadele eden tüm ezilen kesimlerin sesi olacağımızı; bunun için mücadele yürüttüğümüz cephede daha etkili bir duruş sergileyeceğimizi, daha nitelikli ve devrimci bir kitle gazetesi için var olan örgütlülüğümüzü, emeğimizi seferber edeceğimizi ilan ediyoruz. Emperyalistlerin ve uşağı hâkim sınıfların saldırılarına karşı Devrimci Demokrasi gazetesi olarak cevabımız devrimci demokrasi ve devrim mücadelesini yükseltmek olacaktır.”