29 Mayıs 2009 Cuma

KESK Gözaltı Terörüne Protesto Etti...

Sabah erken saatlerden itibaren gözaltı ve baskınlarla karşı karşıya kalan Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK) Genel Merkezi ile bağlı sendikalar gün boyunca gerçekleştirdikleri eylemlerle gözaltına alınan sendika üye ve yöneticilerinin serbest bırakılmasını talep ettiler.
İstanbul, Ankara, Mersin, Hatay, İzmir ve Adana’da basın açıklamaları gerçekleştiren KESK’e bağlı sendikaların üyeleri 5 ilde eş zamanlı olarak gerçekleştirilen gözaltı ve baskınların KESK’in mücadelesini engelleyemeyeceğini haykırdılar.
Taksim’de kitlesel eylem...
İzmir, Adana, Hatay, Mersin ve Ankara’daki eylemler öğlen saatlerinde gerçekleştirilirken devlet terönüne en kitlesel yanıt İstanbul’da Taksim Gezi Parkı’nda yapılan eylemle verildi.
Saat 18.00’de Taksim Gezi Parkı’nda yapılan yarım saatlik oturma eylemi ve basın açıklamasına 700'e yakın kişi katıldı. Aralarında bir çok kurmun katılarak destek verdiği aeylemde “Gözaltılar serbest bırakılsın” ve “KESK İstanbul Şubeler Platformu” pankartlarını açarak Taksim Gezi Parkı’nın merdivenlerinde toplanan KESK’liler, KESK flamaları ve dövizlerle gözaltı terörünü protesto ettiler.
Gözaltı terörüne öfke vardı...
“Devlet güdümlü sendikaya hayır!”, “Gözaltılar serbest bırakılsın!”, “Yaşasın halkların kardeşliği!”, “Yılgınlık yok direniş var!”, “Biji bıratiya gelan!”, “Susma haykır halklar kardeştir!”, “Faşizme karşı omuz omuza!”, “Yaşasın devrimci dayanışma!”, “Devlet elini sendikamdan çek!” sloganlarının haykırıldığı kitlesel eylemde gözaltı terörüne öfke vardı.
Bazı KESK’lilerin taşıdığı “Siz gözaltına aldıkça biz güçleneceğiz” dövizleri de baskı ve gözaltılara karşı verilmiş anlamlı bir yanıttı.
Yarım saat boyunca bekleyişini sürdüren ve sayısı gittikçe artan kitle basın açıklaması gerçekleştirdi.
KESK İstanbul Şubeler Platformu Dönem Yürütmesi adına yapılan basın açıklamasında ise KESK’in kamu emekçilerinin yasal ve meşru örgütü olduğu söylendi, baskı ve yıldırma operasyonlarının KESK’e geri adım attıramayacağının altı çizildi.
Eylem atılan sloganlarla potesto eylemlerinin devam edeceği açıklmasıyla son bulduı