31 Mayıs 2009 Pazar

HEP İYİ VE YÜREKLİ İNSANLAR ATLARINA ERKENCE BİNİP GİDİYORLAR FEVZİ KARACA’YI KAYBETTİK !

Uzun yıllar komünist harekete hizmet etmiş ve sıkıyonetim koşullarında Devrimci Halkın Birliği’nin yaızişleri müdürlüğünü yapmış olan Fevzi Karacayı kahrolası kanser hastalığında Hollandanın Rotterdam kentinde kaybettik. Uzun dönemdir kanser hastalığını yenmek için mücadele yürüten Fevzinin vucudu uzun sure hastalığa diremedi ve Mayıs ay’ının sonunda ölümsüzler ordusuna yürüdü.

Biliyoruz ki anılar tarihimizde bir izdüşümdür. Her anı bir tarih ve tarih de bizim aynamız olmaktadır. Fevzide öyledir. 53 yaşında kaybettiğimiz Fevzi dünden bugüne tarihleşen bir gerçekliğe sahiptir. Tarih üreten yaratanlarda dile gelmekte ve günümüz de sayenizde tarihselleşmektedir. Bazen kendimizi unutsak bile tarihleşen anılar bizi unutmaz ve peşimizde gelir. Bizi bizle tanıştırır. Dolayısıyla komünist hareket, mücadeleye bir çok katkısı olan yürekli insanların emeği ve çabası üzerinde yükselmiş, Onların katkılarıyla bugünlere taşınmıştır. Tarih sevinçleriyle, acılarıyla yasanan bir geçmiş. Okuyarak öğrendiğimiz, anlatılarak duyduğumuz, destanlarını dinlediğimiz tarih, her zaman yaşananların birer parçasini tanıkları için yaşatmaktadır.

Bu manada yasanan tarihsel gerçeklik hangi yöntem ile olursa olsun, insanların yüreğinde ilmik ilmik işlenerek nakşedilmektedir. Tarih yaşanan sevinç ve acılar ötesinde hayatta hiç kabuk bağlamayan yaralarin tazeleniş nedenlerini tekrarlamaz. Asıl o zaman hem tarih hem yaşanan hikayenin kareleri ve gerçek kahramanlari halkların dilinde destan, yüreklerinde volkan, gözlerinde ise efsaneleşerek sıfat kazanır. Yaşanmışlıkların kutsanması sonucu, çoktan insan yasantısında, duygu ve mantığında yaşamın temel değer yargısı....

Nitekim Fevzide tarihsel süreçte yol arkadaşımızdır. İnsanlığa daha çok hizmet edeceği ve daha fazla emek harcağı bir dönemde erkence kaybettik Fevziyi. Mutevazi, ağır başlı ve olgun, gösterişçilikten uzak yaklaşımlarıyla devrimin bir hamalı olarak çalışan ve aldığı işleri sonunan kadar taşımada kararlı olan Fevzi Karaca 1956 yılında Yozgatın-Gülpınar köyünde dünyaya geldi. Gençlik yıllarında devrimci düşüncelere sempati duyan Fevzi üniversite yıllarında Ankarada komünist hareketle tanıştı. Hem gençlik saflarında ve sonrasında profesyonel bir devrimci olarak devrim ve sosyalizm için canla başla çalıştı. 12 eylül faşist darbe öncesi faşist diktatörlüğün gemi azıya koşullarda adeta gizli basılan DHB’nin yazıişleri müdürlüğü görevini tereddütçe üstlendiği gibi, derginin hazırlanması ve basılmasında canla başla görevler üstlendi. DHB’ yi sıkıyönetim koşullarında basacak matba bulmada zorlanırken dergiyi değişik illerde bastırmak için yoğun bir çaba içinde oldu ve zorluklaır devrimci iradesiyle yenmesini bildi.

Yoldaşlaryla hep iyi geçinen ve onların eksiklik ve yetmeliklerini tamamlayan olgun yaklaşımlarıyla insanlar üzerinden olumlu etki bırakan Fevzi, 12 eylülün tasfiyecilik oratamında yalnız kaldı ve yurtdışına çıkmak zorunda kaldı. Yurtdışında da savrulup değerlerinden kopmadan demokrasi ve özgürlük mücadelesine destek olma tutumunu sürdürdü. Devrimci ve komünistlere destek oldu ve her daima yıllarca mücadele yürrüttüğü komünist harekete vefa dugusunu eksik etmedi.

Bir çok kişinin vurgun yeyip inaçlarından ve uğruna ölümü hiçe saydığı davasına sırt çevirip ihanet ederken, Fevzi Karaca bunlardan uzak durdu ve o hep insanlığın özgürlük yürüyüşünün ardından yürüdü. 53 yaşında kahrolası kanser hastlığında erkence kaybettiğimiz Fevzi Karacanın anısı önünde saygıyla eğiliyor , Onu devrim ve sosyalizm mücadelemizde hep iyi ve yürekli, insancıl, mütevazi ama inançlı özellikleriyle yaşatacağımıza söz veriyoruz..

30-Mayıs.2009

DEVRİMCİ HALKIN BİRLİĞİ