20 Mayıs 2009 Çarşamba

Tamiller: Yaşananlar savaş suçudur

SRİ Lanka hükümeti ile Tamil gerillaları arasında devam eden savaşın bittiği ve Tamil liderlerinin öldürüldüğü haberlerinin ardından örgüt yöneticileri bir açıklama yaptı.
SRİ Lanka hükümeti ile Tamil gerillaları arasında devam eden savaşın bittiği ve Tamil liderlerinin öldürüldüğü haberlerinin ardından örgüt yöneticileri bir açıklama yaptı.
Tamillerin lideri Vellupillai Prabhakaran’ın öldürüldüğünün yalanlandığı açıklamada, ordunun yaptığı katliamın savaş suçu olduğu da vurgulandı.
Tamilnet internet sitesinde dün yayınlanan açıklamada, örgütün diplomatik yetkilisi Selvarajah Pathmanathan’ın, “Bütün dünyadaki Tamillere, değerli liderimiz Vellupillai Prabhakaran’ın hayatta ve güvende olduğunu bildirmek isterim” ifadesi yer aldı.
Örgütün üst düzey bazı yöneticilerinin öldürülmesi ve Tamil halkına karşı Sri Lanka ordusu tarafından yapılan saldırıların savaş suçu olduğu belirtilen açıklamada, “Pazartesi günü yaşananlar, örgütün politik yapısını yok etmeye yönelik, iyi planlanmış bir katliamdır” denildi.
MÜCADELE SÜRECEK
Açıklamada, öldürülen liderlerin silahsız oldukları vurgulanırken, Tamillerin verdiği özgürlük mücadelesinin son günlerde yaşanan olaylarla bastırılamayacağı kaydedildi. Tamil halkına seslenen Pathmanathan, “Gerçek ve adalet her zaman galip gelecektir” dedi.
‘ÜLKEMİZİ TERÖRDEN KURTARDIK’
Sri Lanka Cumhurbaşkanı Mahinda Rajapaksa ise “zafer” ilan etti. Sri Lanka hükümeti, tek bir Tamil gerillası kalmayıncaya kadar askeri operasyonun devam edeceğini açıklamıştı. Bu operasyonlar arasında, sivillerin bulunduğu hastanelerinin bombalanması gibi eylemler de bulunuyor.
Rajapaksa, “25 yıllık iç savaşın ardından ordumuz, ülkemizi Tamil Elam Kurtuluş Kaplanları’ndan kurtardı. Terörizminden tamamen kurtulduk ve ülkenin bütününde hakimiyet sağladık” dedi. (DIŞ HABERLER)