19 Mayıs 2009 Salı

Meha’da direniş sonuç getirdi


İSTANBUL Gaziosmanpaşa’da 4 Mart tarihinde direnişe başlayan Meha işçilerinin alacakları için yürüttükleri mücadele sonuç getirdi.
Meha Giyim patronu Habib Kuruahmet’in fabrikadaki makineleri polis zoruyla kaçırmasının ardından, Meha Giyim’in fason işlerini yaptığı LC Waikiki’yi hak alma mücadelesinin hedefine koyan Meha işçileri, LC Waikiki’yle yapılan görüşmeler sonucunda anlaşma sağladılar.
Meha Giyim işçilerinin eylemleri sonrasında işçileri muhatap almak zorunda kalan patron, Waikiki mağazaları önünde gerçekleştirilen eylemlerin bitirilmesi şartıyla alacaklarının yüzde 50’sini vermeyi teklif etmişti.
Meha işçilerinin LCW ile yaptığı görüşmede bu teklifi kabul etmemeleri üzerine Waikiki yetkilileri ile yeni bir görüşme gerçekleştirildi. Yapılan görüşmede LCW, direnişçi işçilerin alacaklarının yüzde 65’ini verme kararı aldı. Direnişe katılmayan işçilerin ise sadece içerideki maaş alacaklarını vermeyi kabul etti.
Direniş çadırı, 18 Mayıs Pazartesi günü işçilere alacaklarının ödenmesinin ardından davul zurna ile kaldırılacak. (İSTANBUL)