19 Mayıs 2009 Salı

Emperyalistler Seyretti Tamil liderleri öldürüldü...

SRİ Lanka ordusu, 25 yıldır Tamil bölgesinin bağımsızlığı için savaşan Tamil Kaplanları’na karşı kesin zaferini ilan etmesinin ardından ülke topraklarının tamamının hükümetin kontrolü altına alındığı, çatışmaların sona erdiği ve Tamil Eelam Kurtuluş
Kaplanları (LTTE) örgütünün yenildiği açıklandı. Kara Kuvvetleri Komutanı General Sarath Fonseka, kuzeydoğuda Tamillerin kontrolü altındaki son bölgenin de ele geçirilmesiyle tüm askeri operasyonların durdurulduğunu açıkladı. Fonsenka, 250 Tamil gerillasının cesedinin ellerinde olduğunu söyledi.
Ordu sözcüsü de örgütün siyasi kanadının lideriyle diğer önemli liderlerinin öldürüldüğünü bildirdi. Gerillaların lideri Velupillai Prabhakara, Prabhakara’ın oğlu Charles Anthony, örgütün siyasi kanadının lideri Balasingham Nadesan, barış sekreteryası Seevaratnam Puleedevan ve Ramesh olarak bilinen askeri lider, öldürülenler arasında.
Askeri yetkililer, Tamil komutanının ve arkadaşlarının zırhlı bir araç ve bir minibüsle askerlere saldırdığını, iki saat süren çatışmada aracın bir roketle vurulduğunu ve araçtan Prabhakaran’ın cesedini çıkardıklarını ve teşhis ettiklerini söylediler.
PROTESTO DÜZENLENDİ
Sri Lanka’da İngiltere’nin Colombo Büyükelçiliği önünde, İngiltere’yi hükümete destek vermekle suçlayan binden fazla gösterici, Tamiller lehine protesto gösterisi düzenlendi. Büyükelçilik önünde toplanan göstericiler, binaya taş ve çürük yumurta attılar; İngiltere Dışişleri Bakanı David Miliband’ın kuklasını yaktılar.
(DIŞ HABERLER)