5 Mayıs 2009 Salı

Kirli savaş hazırlıkları!

Faşist diktatörlük bir yandan DTP’ye yönelik saldırılarla Kürt halkının sesini boğmaya çalışırken diğer yandan da savaş hazırlıklarını hızlandırıyor. Kirli savaş hazırlıklarını sürdüren TSK geçmişte PKK'ye karşı kullanımı yasak olan Leopard tanklarının alımına yeniden başladı.

Almanya kirli savaşın derinleştirildiği ‘90’lı yıllarda Türkiye’ye Leopard tanklarını satarken, tankların “iç güvenlik” meselelerinde kullanılmaması şartını koşmuştu. TSK’nın tankları Kürt halkına karşı kullanması üzerine ise Almanya satışları durdurmuştu.

Almanya Türkiye ile imzaladığı yeni “Savunma işbirliği” anlaşmasıyla 298 adet Leopard tankını Türkiye’ye şartsız olarak sattı. Milli Savunma Bakanlığı Müsteşarı Korgeneral Ahmet Turmuş ve Alman Savunma Bakanlığı Müsteşarı Thomas Kossendey arasında imzalanan anlaşmayla birlikte tankların PKK’ye karşı kullanılmasının önündeki şerh de kaldırılmış oldu.

Elektronik atış düzeneği, lazer hedefleyiciler, tamamen sabitlenmiş top ve termal kamera gibi özelliklere sahip Leopard 2A4 ve 2A5 tipi tanklar 70 Km hıza çıkabiliyor. Leopard 2 tanklarının daa gelişmiş modellerini üreten Almanya eski modelleri Türkiye gibi ülkelere satarak elden çıkarıyor.

Özellikle çatışma bölgelerine silah satışını temel bir politika olarak uygulayan Almanya dünya çapında insan hakları örgütlerinden büyük tepki alıyor.