28 Temmuz 2009 Salı

2 DTP’LİYE FAİLİ MEÇHUL İNFAZ

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesinin Beşağaç köyünde DTP sempatizanı iki kişinin cesedi, göğüslerine kurşun sıkılmış ve başları taşla ezilmiş halde bulundu. Mehmet isimli birinin köylüleri koyun satmak için çağırdığı, köylülerin çağrı üzerine gittiği belirtiliyor
Şırnak'ın Beytüşşebap ilçesi yakınlarındaki bir derede 29 Mart yerel seçimlerinde DTP'ye gönüllü çalıştıkları belirtilen Necman Ölmez ile Ferhat Ediş'in cesetleri bulundu. Önceki gece araçla Beşağaç köyünden Günyüzü köyüne gitmekte olan Necman Ölmez ile Ferhat Erdiş'i adayan yakınları cesetlerini buldu. Ediş ve Ölmez'in telefonla Mehmet adlı bir kişi tarafından aranarak koyun satın almak için görüşmeye davet edildikleri belirtiliyor.
Yerel kaynaklardan edinilen bilgiye göre, Necman Ölmez ve Ferhat Ediş önceki akşam kayboldu. Köylüler Ölmez ve Ediş'i bulmak için arama başlattı. Ölmez ve Ediş'in aracı Bişi bölgesi Hamdipınar deresi yakınlarında bulundu. Aracın 10 metre ilerisinde de üzeri otla örtülmüş cesetler bulundu. Olay yerine çağrılan güvenlik güçleri Ediş ve Ölmez'in göğüslerine birer kurşun sıkıldığını, başlarının da taşla ezildiğini belirledi. Cenazeler otopsi için Şırnak Devlet Hastanesi'ne gönderildi.
Ferhat Ediş ve Necman Ölmez'in cesetlerinin bulunduğu yerin 400 metre yakınındaki tepelerde korucu gözetleme noktalarının bulunduğu belirtildi. Ölmez ve Ediş'in vurulduktan sonra araçlarının çalışır halde dere yatağına yuvarlandığı öne sürüldü.
Olayın duyulması üzerine Beytüşşebap'ta bulunan DTP Şırnak Milletvekili Sevahir Bayındır ile Cizre Belediye Başkanı Aydın Budak, DTP'lilerle birlikte olay bölgesine gitti. Öldürülenlerin DTP'li değil, yerel seçimlerinde partilerine gönüllü çalışan kişiler olduğunu söyleyen Sevahir Bayındır, olayın barış sürecini provoke etmeye yönelik bir cinayet olduğunu ifade etti.

BEŞAĞAÇ'TA KATLİAM YAPILMIŞTI
Beşağaç köyü, 2 yıl önce 12 köylünün taranarak öldürülmesi olayı ile göndeme gelmişti. Beşağaç'ta Yusuf Ataman adlı müteahhite ait firmanın aldığı su şebekesi ihalesinde çalışan köylüleri taşıyan minibüs, 29 Eylül 2007'de Beşağaç köyüne 10 kilometre uzaklıktaki Sıhala deresinde kimliği belirsiz saldırganlar tarafından taranmış, olayda Köy muhtarı Yusuf Acer, minibüs şoförü Kamil Akdoğan, korucular Rahmi Acer, Kadri Acer, Orhan Acer, Kazım Acer, Zeki Acer, köylüler Reşit Acer, Harun Acer, Sefer Acer, Bengin Acer ve Cuma Ermahan hayatını kaybetmiş, Memduh ve Erdal Acer ise saldırıdan yaralı olarak kurtulmuştu.
Faili meçhul kalan soruşturma dosyası, Diyarbakır’daki özel yetkili Başsavcılık tarafından yeniden incelemeye alınmıştı.
Yeniden incelemeye alınan katliam dosyasında, Beytüşşebap ve Beşağaç köyünde yaşayan bazı köylüler ile Jirki ve Mamkuran aşiretine mensup bazı korucuların da bilgilerine tanık sıfatıyla başvurulacak, yine olay yerinde eksik boş kovan toplandığına ilişkin iddialar araştırılacaktı. Beşağaç köyü sakinleri olaydan sonra verdikmeri ifadelerde,köylerinin 90'lı yıllarde devlet tarafından başatıldığını, daha sonra yakındaki Jirki aşiretinin bir köyüne sığındıklarını ve aşiretin lideli korucu Tahir Adıyaman'ın himayesine girdiklerini söylemişlerdi.