19 Temmuz 2009 Pazar

Öldüresiye dayak

Baba Turgut Avcı, son dönemlerde MHP’de zaman geçiren ve eve gelmeyen oğlunun durumundan endişe ettiği için mahalle teşkilatıyla konuşmaya gitti. Yalnızca oğlunun binaya alınmamasını isteyecekti. Ancak MHP mahalle başkanı ve 5 kişi, onu hiç de sıcak karşılamadı. Turgut Avcı, yoğun bakımda hayatta kalmaya çalışıyor.
Taksi şoförlüğü yapan Turgut Avcı’nın 18 yaşındaki oğlu Ülkücan Avcı, son dönemlerde Kağıthane’deki Talatpaşa MHP Mahalle Teşkilatı’na gidip geliyordu. Şişli Endüstri Meslek Lisesi öğrencisi olan Ülkücan Avcı, eve pek uğramıyordu. Babası durumdan endişe etti ve oğluyla konuştu, ancak oğlu uyarılarına kulak asmadı. Bunun üzerine baba Avcı, mahalle teşkilatı yetkilileriyle konuşmaya gitti. Ne olduysa bundan sonra oldu.
BEYZBOL SOPASIYLA DÖVDÜLER
8 Temmuz’da mahalle teşkilatını arayan Turgut Avcı, telefonda hakaretlerle karşılaştı, bunun üzerine oğlunun binaya alınmamasını konuşmak için teşkilata gitti. Ancak burada çıkan tartışmanın ardından MHP mahalle başkanı Emrah Tosun ve beraberindeki 5 kişi Avcı’yı dövdü ve beyzbol sopasıyla başına vurdu. Aldığı darbeyle yere yığılan Avcı, Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Bir gün sonra durumu ağırlaşınca ameliyata alınan Avcı için doktorlar, ‘yaşama şansı düşük’ diyor.
SALDIRGANLAR SERBEST
Ancak hayati tehlikeyi atlatamayan Avcı’yı komalık eden 6 saldırgan ise karakolda ifade verdikten sonra savcılığa sevk edildi ve Cumhuriyet Savcısı’nın talimatıyla serbest bırakıldı.
Avcı’nın babası Kasım Avcı, “Olay günü teşkilattan oğlumu aramışlar ve buluşmaya çağırmışlar. Buluşmaya gidince saldırıya uğradı. Burada yoğun bakım önünde iyileşmesini beklerken zanlıların serbest bırakıldığını öğrendik” dedi. Savcılığa yeniden suç duyurusunda bulunan Avcı, 11 gündür komada olan oğlunun başında bekliyor. Avcı, tepkisini “Bunu yapanlar nasıl serbest bırakılıyor anlamıyorum. Hakkımızı nerede arayacağımızı bilemiyorum” diyerek dile getirdi.
‘BEYZBOL SOPASI DEĞİL TAHTA PARÇASI’
MHP Kağıthane İlçe Başkanı Selahattin Koçarslan ise MHP mahalle teşkilatı başkanı Tosun’un da aralarında bulunduğu saldırganların teşkilatla ilgisi olmadığını ileri sürdü. Olayın ‘arkadaş kavgası’ olduğunu savunan Koçarslan, Avcı’nın kafasına beyzbol sopasıyla değil, tahta parçasıyla vurulduğunu iddia etti. (İSTANBUL)