24 Temmuz 2009 Cuma

Başkanlar Kurulu mücadele kararları aldı

DİSK Başkanlar Kurulu sonuç bildirgesini açıklandı. DİSK genel merkezinde toplanan Başkanlar Kurulu, ülkedeki çalışma yaşamının gündeminde bulunan önemli konuları değerlendirdi. DİSK tarafından yapılan yazılı açıklamada, sendikal hak ve özgürlüklerin ILO ve AB standartlarına yükseltilerek, öncelikle, herkesin (emekliler, öğrenciler, çiftçiler, işsizler vb.) sendika kurma hakkının önündeki engellerin, sendikaların iç işleyişlerine devletin müdahalesinin, barajların, üyelikte ve üyelikten istifada noter şartının, grev yasakları ve engellerinin kaldırılması talep edildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül tarafından veto edilen “Özel İstihdam Bürolarının Mesleki Faaliyet Olarak Geçici İş İlişkisi Kurmasına” ilişkin modern kölelik yasasının, ülkede yaşanan yoğun ve kronik işsizlik karşısında işçi simsarlığını hortlatacağının belirtildiği açıklamada, bu yasanın tekrar TBMM gündemine alınmasına ve kimi iyileştirmelerle de olsa yasalaştırılmasına karşı işçi ve emekçiler dahil tüm kamuoyunun bilgilendirilmesine yönelik kampanyalar düzenleneceği duyuruldu.
KIDEM TAZMİNATINA DOKUNULMASIN
Kıdem tazminatının işçi sınıfının en önemli kazanımlarından ve dokunulmazlıklarından biri olduğuna dikkat çekilen açıklamada, bu girişimlere karşı genel grev dahil en etkili mücadele yöntemleri ile mücadele edileceğine vurgu yapıldı.
Başkanlar Kurulu olarak bu dönemde gerek DİSK’e bağlı sendikalar, gerek emek ve meslek örgütlerince gerçekleştirilen grev, direniş vb. hak mücadelelerinin etkin bir şekilde destekleneceği ifade edilirken, kitlesel ve etkin katılımın sağlanmasının karar altına alındığı duyuruldu.