18 Temmuz 2009 Cumartesi

DARBECİ MİCHELETTİ GİTTİ GİDİYOR!

Honduras'ın darbeci lideri Roberto Micheletti, Devlet Başkanı Manuel Zelaya'nın yeniden iktidara gelmesine izin verilmemesi koşuluyla görevinden istifa edebileceğini bildirdi. Açıklama Zelaya'nın halkı isyana çağırmasının ardından geldi.
Manuel Zelaya'nın askeri bir darbe ile devrilmesinden sonra yönetimin başına getirilen eski kongre lideri Micheletti, başkent Tegucigalpa'da, "Ülkesine barış ve sükunetin gelmesi için istifa etmesi gerekiyorsa Zelaya'nın yeniden geri dönmemesi koşuluyla bunu yapmaya hazır olduğunu" söyledi. Micheletti, istifa önerisinin, Honduras'ın üyeliğini askıya alan Amerikan Devletler Örgütü'ne (OAS) iletildiğini de belirtti.
Bu arada darbeci yönetim, Zelaya'nın halka yaptığı ayaklanın çağrısı üzerine, sokağa çıkma yasağının yeniden uygulanmaya konduğunu bildirdi. Darbeci hükümet, muhalifleri ülkede gerginlik yaratmaya çalışmakla suçlamasının ardından yeniden gece sokağa çıkma yasağı ilan etti. Yetkililer, yasağın "devam eden tehditler" nedeniyle alındığını iddia etti.
Mısır'da toplanan Bağlantısızlar Hareketi, Zelaya’ya karşı yapılan darbeyi sert bir dille kınadı.